Zehra Taşkesenlioğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) önemli isimlerinden biridir. 1972 yılında Erzurum'da doğan Taşkesenlioğlu, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitimini doğduğu şehirde tamamladı. Eğitim hayatında başarılı bir kariyer inşa eden Taşkesenlioğlu'nun özgeçmişi, hem siyasi hem de akademik başarılarla doludur.

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir?

Zehra Taşkesenlioğlu, 1972 yılında Erzurum’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi’nde İktisat ana bilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans yapmıştır. Ayrıca Amerika’da doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2010 yılında İtalya LUISS ile Center for European Studies ortaklaşa düzenlediği Düzenleyici Etki Analizleri ve Düzenleyici Reformlar konusunda uzmanlık öğrenimini tamamlamıştır.

Zehra Taşkesenlioğlu, 1995 yılında Refah Partisi’nde il kadın kolları başkanı olarak görev yapmıştır. 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) listesinden Erzurum milletvekili seçilmiş ve 25., 26. ve 27. dönemlerde milletvekilliği yapmıştır. 2023 genel seçimlerinde aday gösterilmemiştir.

Zehra Taşkesenlioğlu Kimdir

MAYA Proje Yönetimi’nin sahibi ve genel müdürü olarak yerel yönetimler, kamu kurumları ve özel sektör için Avrupa Birliği ve diğer uluslararası projelerin hazırlanması ve uygulanması konularında çalışmaktadır. Ayrıca düzenleyici etki analizlerinin yapılmasını koordine etmekte ve bu konularda eğitimler vermektedir. Özel sektör kuruluşları için AB ve Dünya Bankası’nın ihalelerinin hazırlanması konusunda teknik destek hizmetleri sunmaktadır. İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliğini yürütmekte ve TOBB DEİK Türkiye-Ruanda İş Konseyi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca MUSAİD gibi sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulunmaktadır.

Zehra Taşkesenlioğlu, 28 Nisan 2019 tarihinde Twitter üzerinden tanıştığı Prof. Dr. Ünsal Ban ile evlenmiştir. Nikah törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım ve birçok bürokrat katılmıştır. Ancak, Ağustos 2022’de eşiyle boşanma davası açmış ve bu davada yüksek miktarda tazminat istemi ile ilgili haberler basına yansımıştır. Boşanmaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Zehra Taşkesenlioğlu iyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Svahili bilmektedir.

Zehra Taşkesenlioğlu eşi kim?

Zehra Taşkesenlioğlu, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünsal Ban ile evlenmiştir. Ancak, Ağustos 2022'de boşanma davası açmış ve bu süreçte yüksek miktarda tazminat istemi ile ilgili haberler basına yansımıştır.

Zehra Taşkesenlioğlu Ağabeyi Kim

Zehra Taşkesenlioğlu ağabeyi kim?

Zehra Taşkesenlioğlu'nun ağabeyi, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'dur. Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1996 yılından 2012 yılına kadar Bank Asya'da üst düzey görevlerde bulunmuştur.

Zehra Taşkesenlioğlu kaç yaşında? 

Zehra Taşkesenlioğlu, 1972 yılında doğmuştur. Bu durumda, 2024 itibarıyla 52 yaşındadır.

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Zehra Taşkesenlioğlu nereden mezun?

Zehra Taşkesenlioğlu, ilk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlamıştır. Ayrıca Marmara Üniversitesi'nde İktisat ana bilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans yapmıştır. Amerika'da doktora çalışmalarına devam etmekte ve 2010 yılında İtalya LUISS ile Center for European Studies ortaklaşa düzenlediği Düzenleyici Etki Analizleri ve Düzenleyici Reformlar konusunda uzmanlık öğrenimini tamamlamıştır.

Zehra Taşkesenlioğlu nereli?

Zehra Taşkesenlioğlu, 1972 yılında Erzurum'da doğmuştur. Dolayısıyla Erzurumlu'dur.

Kaynak: Haber Merkezi