Yunusemre ilçesine bağlı Avdal ve Büyüksümbüller mahalleleri arasındaki ormanlık alanda bu sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangının başladığı bölge, Yuntdağ'ın zengin orman örtüsü ile kaplı bir alanı kapsıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangının söndürülmesi için hemen harekete geçti. 5 araç ve 12 personel, yangına karadan müdahalede bulunarak, yangının büyümesini önlemek için yoğun bir çaba gösterdi.

Ayrıca, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de yangına etkin bir şekilde müdahale ederek destek sağladı. Ekipler, yangını kontrol altına almak amacıyla 4 helikopter ve 2 uçak kullanarak havadan destek verdi. Bu yoğun ve koordineli müdahale sayesinde, yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve büyümesi engellendi.

Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Gürkan’dan 16 Günlük Kayıp Diyarbakır’da 8 Yaşındaki Narin Gürkan’dan 16 Günlük Kayıp

Yangının söndürülmesinin ardından, alanda soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin çalışmaları, olası yeniden alevlenmelere karşı tedbir almak amacıyla sürdürülüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü, yangının sebebine yönelik detaylı bir inceleme başlattı. Ekiplerin başarılı müdahalesi, yangının daha büyük bir felakete dönüşmesini engelledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı