Selçuk Bayraktar, Kırgızistan'dan Dank Devlet Nişanı ile onurlandırıldı Selçuk Bayraktar, Kırgızistan'dan Dank Devlet Nişanı ile onurlandırıldı

Yunusemre Belediyesi, çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla bünyesindeki Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde robotik kodlama eğitimleri sunuyor. Güzelyurt Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen dersler, Bilim Yunusemre Teknoloji Öğretmeni Enes Göde tarafından veriliyor. Haftada bir saat süren eğitimlerde, çocuklar eğlenerek öğrenme fırsatı buluyor.

Robotik kodlama dersleri, 3, 4 ve 5 yaş grubu çocuklar için tasarlanmış programlarla zenginleştiriliyor. Merkezde, hafta içi her gün 08:30 ile 12:30 ve 13:30 ile 17:30 saatleri arasında iki grup halinde dersler yapılıyor. Çocuklar, oyun ve eğlence dolu bir ortamda kodlama becerilerini geliştiriyor ve bilimsel düşünme yeteneklerini artırıyor.

Yunusemre Belediyesi’nin bu projesi, çocukların teknolojiye olan ilgisini artırarak, gelecekteki bilim insanı ve mühendis adayları olmalarına katkı sağlıyor. Eğitimlerin devam etmesiyle birlikte, daha fazla çocuğun bu fırsattan yararlanması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı