Amasya Valisi Yılmaz Doruk gündeme geldi. Bu yazıda Yılmaz Doruk'un biyografisi detaylı şekilde ele alınacak.

Yılmaz Doruk kimdir?

Yılmaz Doruk, 1 Ocak 1968’de Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise eğitimini Kocaeli’de sürdürdü. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1994-1997 yılları arasında özel sektörde çalıştıktan sonra, İngiltere’de dil ve meslek eğitimi aldı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi’nde “Türkiye’de Serbest Bölge Yönetimleri” üzerine yüksek lisans yaparak akademik kariyerine önemli bir adım attı.

Yılmaz Doruk’un siyasi kariyeri, 1997 yılında Balıkesir Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak başladı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde önemli görevler üstlendi:

  • 2000-2001: Bursa Büyükorhan Kaymakamı
  • 2001-2003: Van Bahçesaray Kaymakamı
  • 2003-2006: Sivas Kangal Kaymakamı
  • 2006-2008: Sakarya Söğütlü Kaymakamı

2008-2010 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’nda Müsteşar ve Bakan Yardımcılığı Özel Kalemi olarak önemli sorumluluklar üstlendi. 2014-2017 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı görevini yürüttü ve 2018 yılında Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili olarak atandı.

Yılmaz Doruk Kimdir

27 Ekim 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Artvin Valisi olarak atandı. Bu görevi, kamu yönetimi alanındaki tecrübeleri ve liderlik yetenekleri ile başarıyla sürdürmektedir.

Yılmaz Doruk, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmesi, uluslararası ilişkilerdeki yetkinliğini artırmaktadır. Kamu yönetimi ve bürokrasi alanındaki deneyimleri, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaptığı görevlerle pekişmiştir.

Yılmaz Doruk nereli?

Yılmaz Doruk, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğmuştur. Bu sebeple aslen Gümüşhaneli olduğu düşünülmektedir.

Hande Sarıoğlu kimdir? Nasıl ünlü oldu? Hande Sarıoğlu kimdir? Nasıl ünlü oldu?

Yılmaz Doruk evli mi?

Yılmaz Doruk evlidir ve iki çocuk babasıdır fakat ailesi hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır.

Yılmaz Doruk kaç yaşında?

Yılmaz Doruk, 1 Ocak 1968 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 56 yaşındadır.

Yılmaz Doruk eğitim hayatı

Yılmaz Doruk, eğitim hayatına İstanbul'da ilkokul ile başlamış, ortaokul ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamlamıştır. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Ardından, 1994-1997 yılları arasında özel sektörde çalıştıktan sonra, İngiltere'de dil ve meslek eğitimi almıştır. Yüksek lisansını ise 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde “Türkiye'de Serbest Bölge Yönetimleri” konusunda tamamlamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi