Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen çeteyi çökertmesinin ardından kamuoyunda geniş yankı uyandırmış bir Cumhuriyet Savcısıdır.

Yavuz Engin kimdir?

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, son dönemde Türkiye gündeminde geniş yer bulan Yenidoğan Çetesi soruşturmasında etkin bir rol üstleniyor. 1989 yılında Almanya'da doğan Engin, eğitim hayatını Türkiye'de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2013 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2014 yılında savcı adayı olarak mesleğine adım atan Engin, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. 2024 Nisan ayında HSK tarafından Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı görevine terfi ettirildi.

Yenidoğan Çetesi olarak bilinen çetenin ortaya çıkarılması için verdiği talimatlarla dikkatleri üzerine çeken Savcı Engin, 22 Nisan 2024 tarihinde yapılan operasyonda 22 kişinin tutuklanmasına öncülük etti. Ancak, soruşturma sürecinde yaşanan olaylar, Engin'in güvenliğini tehdit eden ciddi boyutlara ulaştı.

2024 yılı Ağustos ayında Avukat Aylin Arslanatar, Engin'i telefonla arayarak, bazı şüphelilerin tahliyesi gerçekleşmezse savcıya suikast yapılacağı ve ailesine zarar verileceği tehdidinde bulundu. Arslanatar'a eşlik eden Mustafa Kemal Zengin isimli şahıs da benzer tehditlerde bulundu. Bu durum üzerine, savcının odasına gizli kayıt cihazları yerleştirildi.

1 Ekim'de, Zengin'in Engin'i ölümle tehdit ettiği kayıtlara geçti. Yapılan incelemelerde, savcının kişisel bilgilerinin sistemden sızdırıldığına dair jandarma personeli hakkında şüpheler ortaya çıktı. Tehditlerin ardından gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Savcı Yavuz Engin, karşılaştığı tehditlere rağmen Yenidoğan Çetesi’nin soruşturmasını kararlılıkla sürdürerek, çetenin video kayıtlarını alıp soruşturmaya yön verdi. Nisan 2024’te İstanbul’a atandıktan sadece 20 gün sonra bu önemli operasyonun talimatını vermesi, kendisini geniş kitlelerce tanınan bir isim haline getirdi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, destek verenlere teşekkür eden Engin, “Türk Devletinin bize verdiği vazifeyi yerine getirdik, yine aynı yolda devam edeceğiz” dedi. Engin, adalet mücadelesinde gösterdiği kararlılık ve cesaretle, Türkiye’deki ciddi suçlara karşı bir simge haline geldi.

Ayyüce Türkeş kimdir? Kimin kardeşi? Ayyüce Türkeş kimdir? Kimin kardeşi?

Yavuz Engin Kimdir

Yavuz Engin olayı ne?

Yavuz Engin olayı, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin'in "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen bir bebek öldürme skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturmada yaşanan tehditlerdir. Engin, soruşturma kapsamında önemli tutuklamalar gerçekleştirmişken, bir avukat ve bir kişi tarafından ölümle tehdit edilmiştir. Bu tehditler, savcının ailesine zarar verme tehdidi içeriyordu. Engin, karşılaştığı tehditlere rağmen soruşturmaya devam ederek dikkat çekmiş, sosyal medya üzerinden destek mesajları almıştır. Olay, Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve Engin, adalet mücadelesinin simgesi haline gelmiştir.

Yavuz Engin nereli?

Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya'da doğmuştur. Eğitim hayatını Türkiye'de tamamlamıştır. Fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Yavuz Engin kaç yaşında?

Yavuz Engin, 1989 doğumlu olduğuna göre şu anda 35 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi