Adana’nın Karaisalı ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma devrilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı. Olayın detaylarına göre, Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Manisa’ya gitmek üzere yola çıkan minibüsün navigasyonunun sürücüyü yanlış yola yönlendirdiği ve kaza anında aracın arkasında römork bulunduğu belirlendi.

Kaza, sabaha karşı Gildirli Mahallesi yol ayrımında meydana gelmişti. 34 FF 6095 plakalı minibüs, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolünden çıkarak uçuruma yuvarlanmış ve alev almıştı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilmiş, yangın itfaiye müdahalesiyle söndürülmüş ve yaralılar halat yardımıyla kurtarılmıştı. Ancak Zeynettin (20), Bünyamin Çakıl (6), Zozan Sakin (18) ve Serkan Çakıl (13) hayatlarını kaybetmişti. Diğer yaralılar hastaneye kaldırılmıştı. Sürücü M.A. ise jandarma tarafından gözaltına alınmıştı.

Okul müdürünü silahla vurarak öldüren zanlı adliyeye sevk edildi Okul müdürünü silahla vurarak öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Girdirli Muhtarı Osman Kılıç, kazanın Mardin’den Manisa’ya gitmek isteyen işçi grubunun yanlışlıkla Karaisalı'ya yönlendirilmesi sonucu meydana geldiğini belirtmişti. Jandarmanın olayla ilgili incelemeleri ise devam etmekteydi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı