Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu'nun babası gündeme geldi. Bu yazıda Yankı Bağcıoğlu ve babası ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Yankı Bağcıoğlu babası kimdir?

Yankı Bağcıoğlu'nun babası, emekli tuğamiral olan Orhan Bağcıoğlu'dur. Orhan Bağcıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve uzun bir hizmet geçmişine sahiptir. Orhan Bağcıoğlu'nun denizcilik alanındaki tecrübesi, Yankı Bağcıoğlu'nun denizcilik kariyerinde önemli bir etki yapmıştır.

Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Yankı Bağcıoğlu

Yankı Bağcıoğlu kimdir?

1967 yılında İstanbul’da doğan Yankı Bağcıoğlu, eğitim hayatına Tarsus Amerikan Lisesi’nde ortaokul ve Deniz Lisesi’nde lise eğitimiyle başladı. Deniz Harp Okulu'ndan 1989 yılında teğmen olarak mezun oldu ve 32 yıl süren başarılı bir denizcilik kariyerine adım attı.

Meslek hayatında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli gemilerde ve karargahlarda görev yaptı. Hücumbot, muhrip, fırkateyn branş subaylığı ve bölüm amirliği gibi görevler üstlendi. Ayrıca, fırkateyn II. Komutanlığı, fırkateyn komutanlığı, fırkateyn komodorluğu ve filo komutanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Mons/Belçika’da NATO Harekat Komutanlığı’nda (SHAPE) 3 yıl süreyle karargah subayı olarak görev yaptı.

Amiral rütbesine yükselen Bağcıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda 4 yıl çalıştı. Vekâleten 1 yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve 4 ay Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, 1 yıl süreyle Amfibi Görev Grubu ve Foça Garnizon Komutanlığı görevini yürüttü.

Eğitimine Belçika’da Leuven Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yaparak devam etti ve Deniz Harp Akademisi ile Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni tamamladı. 2021 yılında Yüksek Askeri Şura kararıyla emekli oldu.

Yankı Bağcıoğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Emekli deniz albay Pınar Bağcıoğlu ile evli olup, Kuzey ve Boran adında iki erkek çocuğa sahiptir. Günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi