Aslen Malatyalı olan CHP Hazine ve Maliye Bakanlığından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, 14 Ekim 1964 tarihinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1986 yılında İktisat bölümünden mezun oldu ve New Orleans Üniversitesi'nde finans alanında doktora eğitimini tamamladı. 2012-2015 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde dekanlık yaptı.

Ekonomi ve siyaset konularında çeşitli televizyon kanallarında konuk olarak yer alan Karatepe, aynı zamanda CHP Parti Meclisi üyesidir. Ayrıca Yalçın Karatepe Özgür Özel'in yeni kurduğu Merkez Yönetim Kurulu'nda CHP Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Orhan Miroğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? Orhan Miroğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Whatsapp Image 2024 06 27 At 16.59.02

Yalçın Karatepe’nin babası kimdir?

Yaptığımız araştırmalara göre Yalçın Karatepe'nin babası olarak geçen Şükrü Karatepe, Türk hukukçu, akademisyen ve eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bilinmektedir. 1949'da Kayseri-Erkilet'te doğan Şükrü Karatepe, 1968'de Kayseri Lisesi'nden ve 1973'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Kariyerine avukatlık ve iş müfettişliği yaparak başlamış, daha sonra Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde asistanlık görevine başlamıştır. 1983 yılında siyaset bilimi doktoru unvanını almış ve 1989 yılında aynı üniversitede Anayasa doçenti olmuştur. Şükrü Karatepe, 1994 yılına kadar Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

Whatsapp Image 2024 06 27 At 16.59.11

Fakat belirtmek gerekir ki Şükrü Karatepe'nin, Yalçın Karatepe'nin babası olduğuna dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu algı, yalnızca soyadı benzerliğinden kaynaklı olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi