37 Riders Kastamonu Motosiklet Kulübü tarafından heryıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “İstiklal Sürüşü”Ilgaz Dağı geçişiyle devam etti.

Bu sene 6’ıncısı gerçekleştirilen “istiklal Sürüşünün”Ilgaz Derbent bölümünde bayrak ve cephane devir- teslim töreni düzenlendi.

Ilgaz Dağı Derbent Şehitlikte düzenlenen törene Çankırı Valisi M.Fırat Taşolar,Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz ve diğer Protokol üyeleri katıldılar. Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve duanın ardından, Çankırı Motosiklet Kulübü Başkanına Kastamonu Motosiklet Kulübü Başkanı tarafından katılımcılar önünde Türk Bayrağı teslim edildi, temsili mermi verildi.

Daha sonra katılımcılara yemek ikramında bulunulduktan sonra Kastamonu ve Çankırı Motosiklet Kulübü üyeleri topluca Çankırı ya doğru hareket ettiler.

Altıncı İstiklal sürüşü akşam saatlerinde Ankara Anıtkabir ziyareti ile sona erecek.

Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Çankırı, Ankara ve Kastamonulu motosiklet gruplarını 'İstiklal Sürüşü' etkinliği kapsamında şehrimizde ağırladık," ifadelerine yer verdi.

Her yıl düzenlenen bu etkinlikler, Kurtuluş Savaşı’nın anılarını taze tutarken, genç nesillere de tarihi bilinci aktarmak amacıyla düzenleniyor. 

Haber: Burak Kaya

Çankırı Valisi

Vali Karşılama

Motorcu Karşılaması Çankır Valisi

İstiklal Yolu Sürüşü Motorcu Karşılaması

Vali Taşolar, Milli Mücadele Ruhu İçin İstiklal Yolu'nda Motosikletçileri Karşıladı-2

Kaynak: Burak Kaya