ÖZEL HABER/Ilgaz'a bağlı Musa Köyü'nde aşure günü nedeniyle düzenlenen kutlamalar büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yusuf Mutlu Genç, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Cuma namazının ardından başlayan kutlamada, davetlilere geleneksel aşure ikram edildi. Aşure günü, birlik, beraberlik ve yardımlaşma günü olarak kabul edilen, İslam dünyasında hicret ve Kerbelâ gibi önemli olaylarla anılan Muharrem Ayı'nın 10. gününde kutlanır.

Ilgaz’da Yol Çalışmaları Sürüyor: 2 Km'lik Sıcak Asfalt Çalışması Başladı Ilgaz’da Yol Çalışmaları Sürüyor: 2 Km'lik Sıcak Asfalt Çalışması Başladı

Bu yıl aşure günü, 16 Temmuz Salı günü başlayıp, 5 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek. Vali Taşolar ve protokol üyeleri, etkinlik boyunca köylülerle sohbet edip, bu anlamlı günü onlarla birlikte kutladılar. Musa Köyü'ndeki aşure günü kutlaması, katılan herkesin yüzünde tebessüm bıraktı.

HABER: Burak Kaya

Vali Taşolar Aşure Günü'nde Musa Köylüleri Yalnız Bırakmadı-1

Vali Taşolar Aşure Günü'nde Musa Köylüleri Yalnız Bırakmadı1

Vali Taşolar Aşure Günü'nde Musa Köylüleri Yalnız Bırakmadı2

Vali Taşolar Aşure Günü'nde Musa Köylüleri Yalnız Bırakmadı3

Vali Taşolar Aşure Günü'nde Musa Köylüleri Yalnız Bırakmadı4

Vali Taşolar Aşure Günü'nde Musa Köylüleri Yalnız Bırakmadı5

Kaynak: Burak Kaya