Ekonomi ve ticaret konularında uzmanlaşmış bir yazar olarak tanınan Munyar, Türk basınında önemli bir figürdür.

Vahap Munyar kimdir?

1958 yılında Malatya'da doğan Vahap Munyar, gazetecilik kariyerine 1979 yılında ANKA Ajansı ile başlamıştır. Memleketi Malatya'da eğitim hayatına adım atmış, İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nden mezun olmuştur.

Munyar, kariyerine UBA, Tercüman, Söz ve Milliyet gibi gazetelerde devam etmiş ve en uzun süreli görevini Hürriyet Gazetesi'nde gerçekleştirmiştir. Hürriyet'te ekonomi muhabiri, ekonomi müdür yardımcısı ve ekonomi müdürü olarak çalışmış, 2012 yılında yöneticilik görevinden ayrılarak köşe yazılarına odaklanmıştır. Fikret Bila’nın istifasından sonra Hürriyet’te yayın yönetmeni olarak görev yapmıştır.

Gazetecilik kariyerinin yanı sıra, TOBB Medya ve İletişim Meclisi'nin kurucu başkanlığını üstlenen Munyar, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. İngilizce bilen Munyar, evli ve bir çocuk babasıdır.

Vahap Munyar Kimdir

Vahap Munyar kaç yaşında?

Vahap Munyar, 1958 doğumlu olduğuna göre 2024 itibarıyla 66 yaşındadır.

Vahap Munyar nereli?

Vahap Munyar, Malatya doğumludur. Bu sebeple aslen Malatyalı olduğu düşünülmektedir.

Vahap Munyar'ın eğitim hayatı

Vahap Munyar, ilköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Ardından İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden, günümüzdeki adıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğine adım attı ve 1979 yılında ANKA Ajansı’na geçerek kariyerine başladı.

Pakize Atay kimdir? Ne iş yapıyor? Pakize Atay kimdir? Ne iş yapıyor?

Vahap Munyar'ın kariyeri

Vahap Munyar, gazetecilik kariyerine 1979 yılında ANKA Ajansı'nda başlamıştır. Daha sonra Ulusal Basın Ajansı, Tercüman, Söz, Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde görev almıştır. Hürriyet’te 30 yıl boyunca ekonomi muhabiri, ekonomi müdür yardımcısı, ekonomi müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak çalışmış, 2012 yılında yöneticilik görevinden ayrılarak köşe yazılarına odaklanmıştır.

2023 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanı olarak göreve başlayan Munyar, halen Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi’nin Genel Koordinatörlüğünü yürütmektedir. Ekonomi ve ticaret konularında uzmanlaşmış bir yazar olarak tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi