Uşak'ta yaşanan üzücü bir trafik kazasında, Çankırılı hemşehrimiz Abdülkerim Çakmak hayatını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası olan Çakmak, sarımsak yüklü minibüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek Gediz Kavşağı'nda takla attı. Minibüs, kavşaktan karşıya geçerken kontrolünü kaybetti ve kaza kaçınılmaz oldu.

Çankırı’nın tanınmış ailelerinden biri olan Çakmak ailesine mensup Abdülkerim Çakmak, Çankırı Attarlar Çarşısı'nda cam, boya ve hırdavat ticareti yapan merhum Ahmet ve Sultan Çakmak çiftinin oğluydu. Aynı zamanda Şehit Uzman Çavuş Çağrı Çakmak’ın kardeşi ve esnaf Mahmut Çakmak’ın da yeğeniydi. Ne yazık ki, Çakmak ailesi daha önce de bir trafik kazasında şehit olan Çağrı Çakmak'ın kaybıyla sarsılmıştı.

Kaza, Uşak-İzmir kara yolunda meydana geldi. Abdülkerim Çakmak yönetimindeki 06 AC 236 plakalı minibüs, Gediz Kavşağı'nda kontrolden çıkarak takla attı. Kaza esnasında minibüsteki sarımsaklar yola saçılırken, minibüsün çarptığı aydınlatma direkleri ve yön tabelaları da devrildi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, sürücü Çakmak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazesi, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Nusret Acar’a Duygusal Veda: Emeklilik Heyecanı ve Veda Hüznü Nusret Acar’a Duygusal Veda: Emeklilik Heyecanı ve Veda Hüznü

Olay yerine intikal eden polis ve jandarma ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Yol, temizleme çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Abdülkerim Çakmak’ın cenazesi, defnedilmek üzere Çankırı’ya getirilecek.

HABER: Burak Kaya

 

Kaynak: Burak Kaya