Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları 16 gündür kesintisiz sürüyor. 

Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun Çankırı Valiliği Uyardı: Zirai Don Riskine Karşı Hazırlıklı Olun

Diyarbakır’dan Van’a geldikten sonra 25 Eylül'de yurda yerleşen Rojin, 27 Eylül'de yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere ayrıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, üstünde eşofmanlarıyla turnikeden geçerken telefonla ilgilendiği görülen Rojin'den o günden beri haber alınamıyor.

Rojin’in bulunması için Van İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay ekipleri, dalgıçlar, arama köpekleri, drone, bot/gemi ve helikopterle 24 saat esaslı arama çalışmalarını sürdürüyor. Göl ve kara alanında yapılan çalışmaların yanı sıra bölgeye yakın metruk yapılar, sazlık alanlar ve logar sistemleri de titizlikle kontrol ediliyor.

Rojin Kabaiş’in ailesi, Diyarbakır'dan gelen baba Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş de arama çalışmalarını yakından takip ediyor. Bugün de çalışmalar devam ediyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı