Devlet Partisi'nin kurucularından biri olarak bilinen Ünal Canbey merak konusu oldu. Bu yazıda "Ünal Canbey kimdir?", "Ünal Canbey nereli?", "Ünal Canbey tutuklandı mı?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Ünal Canbey kimdir?

Ünal Canbey, Devlet Partisi'nin kurucularından biri olup, 1 Aralık 2020 tarihinde parti genel başkanlığına getirilmiştir. Ancak daha sonra bu görevi Murat Şahin'e devretmiştir. Canbey döneminde parti, 91 üye sayısına ulaşmıştır. Sosyal medya platformlarında aktif olan Canbey, sıkça siyasi paylaşımlarda bulunmakta ve hükümet ile muhalefeti eleştirmektedir. Özellikle seçim süreçlerine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Canbey, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı istifaya davet etmiştir. Ünal Canbey'in doğum tarihi ve doğum yeri hakkında net bilgi bulunmamakla birlikte, paylaşımlarından yaşının 40'lı veya 50'li yaşlarında olduğu tahmin edilmektedir.

Ünal Canbey Kim

Ioanna Kuçuradi kimdir? Evli mi, kaç dil biliyor? Ioanna Kuçuradi kimdir? Evli mi, kaç dil biliyor?

Ünal Canbey nereli?

Devlet Partisi'nin kurucularından biri olan Ünal Canbey'in aslen nereli olduğuna dair kesin bir bilgi bulunmaktadır.

Ünal Canbey tutuklandı mı?

Ünal Canbey'in tutuklandığına dair herhangi bir bilgi bulunmasa da, Canbey'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması planlandığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Buna göre Ünal Canbey'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanması planlanıyor ve onun liderliğinde Bağımsız Devlet Denetleme Kurulu'nun kurulması gündemde. Bu kurulun her an onaylanabileceği konuşuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi