Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin SMA hastası Umay bebek için hazırladıkları eserlerden oluşan farkındalık oluşturmak için resim sergisine ev sahipliği yaptı. 53 adet eserin yer aldığı sergiden elde edilen gelir, SMA TİP-1 hastası Umay bebeğin tedavisi için bağışlanacak.

Düzenlenen sergiye Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, Vatandaşlar ve öğrencilerin katılımlarıyla açılışı gerçekleştirildi. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen sergide yapılan bir eseri satın aldı.

Umay bebek için düzenlenen sergi vatandaşlar tarafından büyük ilgi topladı.

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Müdürü İbrahim Gökmen, “Bugün düzenlediğimiz sergimizin hazırlık sürecini 11. ve 12. sınıflarımız yaptılar. Onların çalışmalarını sergiliyoruz. Sergimizin asıl amacı da Çankırılı bir SMA hastası bebeğimiz var. Umay bebek, Sergideki eserlerin tüm geliri Umay Bebek'e bağışlanacak. Bir farkındalık oluşturmak istedik. Bir hadiseye, bir meseleye dikkat çekmek istedik. Hem de öğrencilerimiz açısından da bir sosyal sorumluluk projesi, bir farkındalık oluşsun istedik.” Şeklinde konuştu.

Çankırı'da Heykeller Bakıma Alındı: Atatürk Anıtı İlk Sırada Çankırı'da Heykeller Bakıma Alındı: Atatürk Anıtı İlk Sırada

Kaynak: Berkay Tozlu