Çankırı'nın Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde (ÖÇKB) yapılan su takviyesi çalışmaları, flamingo yavrularının sağlığını büyük ölçüde korudu.

Lezzetiyle Tanınan Kanlıca Mantarı Karabük'te Kaç TL'ye Satılıyor? Lezzetiyle Tanınan Kanlıca Mantarı Karabük'te Kaç TL'ye Satılıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sayesinde bu yıl "kreş" ve yuva bölgelerinde toplu yavru ölümlerinin yaşanmadığı belirtildi. Bakan Murat Kurum, "Bu yıl Tuz Gölü'nde 4 bin 300 flamingo yavrusunu sağlıklı bir şekilde uğurladık. Anadolu'nun en nazlı misafirleri bize emanet ve biz de onlara gözümüz gibi baktık" açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında, 2022 yılında başlatılan kuyu açma çalışmaları ve 4 kilometrelik boru hattı kullanılarak yavru flamingoların su ihtiyacı karşılandı. Bu yıl, sıcaklıkların arttığı ve su kaynaklarının azaldığı temmuz ayında yapılan su takviyeleri, bölgede herhangi bir toplu yavru ölümüne neden olmadan başarıyla sürdürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı