Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Hike And Fly Anatolia yarışması, Türkiye'de ilk kez Aksaray'da gerçekleştirildi. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Çekya, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Kolombiya ve Yeni Zelanda'dan toplam 17 sporcu yarışmaya katıldı. Sabah saat 08.00'de Aksaray'ın Helvadere beldesinde başlayan etkinlik, sporcuların Mokisos Antik Kenti'nden Hasan Dağı kalkış alanına kadar koşmasıyla başladı. Hasan Dağı yamaçlarına tırmanan sporcular, burada yamaç paraşütüyle havalanarak Selime Katedrali'ne iniş yaptı. Ardından Melendiz Çayı'nın şekillendirdiği Selime, Belisırma ve Ihlara Vadisi boyunca tempolu koşu yaparak, Ihlara Vadisi cam terasında yarışı tamamladılar.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, etkinliğin Aksaray'ın tanıtımı ve turizmine büyük katkı sağladığını belirtti. "Aksaray'ımıza 16 ülkeden gelen 17 sporcumuz Aksaray'a değişik bir renk verdiler. Aksaray'ın tanıtımı konusunda ülkemizin tanıtımı konusunda büyük bir şans olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Aksaray'ımız hep ön planda, Hasan Dağı'mız, Ihlara'mız hep ön planda oldu. Hike And Fly, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın organizasyonu çerçevesinde burada yapılıyor. Devamını diliyoruz tabii. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Kendileri sadece bir spor faaliyeti yapan sporcu değil aynı zamanda bunlar birer gönül elçileri. Aksaray'ın dünyaya tanıtımı konusunda her birinin değerli olduğunu özellikle kendilerine de söyledim. Gittikleri yerlerde Aksaray'ın turizm zenginliklerini her fırsatta tanıtmaya devam ediyorlar. Yamaç paraşütünün Hasan Dağı eteklerinde yapılması ülkeler arasındaki diyalogu artırma noktasında özgürlüğü ifade eden yamaç paraşütünün kanatları vasıtası ile göklere doğru yükselmek aynı zamanda barışı, huzuru sergileyen bir spor dalı” dedi.

Teknik Direktör İmik’ten Büyük Sezon İddiası! Yeşil Ilgaz Spor Bu Sezon Neler Yapacak? Teknik Direktör İmik’ten Büyük Sezon İddiası! Yeşil Ilgaz Spor Bu Sezon Neler Yapacak?

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ise, “Yarışmanın Aksaray etabını tamamladık. Sporcular Helvadere beldesinden verilen startla Antik Nora kentinden geçip Hasandağı yamaç paraşütü alanına kadar olan zorlu güzergâhı tempolu yürüyüş ile tamamladı. Hasandağı yamaç paraşüt pistinden tekrar başlangıç alan sporcular paraşütleri ile havalanarak Selime Katedraline uçtu. Belirlenen bölgeye güvenli inişlerini yapan sporcular buradan da bölgemizin büyük ilgi gören 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi içinden tekrar yürüyüşe geçerek ajans olarak yapımını desteklediğimiz Ihlara Cam terasta yarışmayı tamamladılar” şeklinde konuştu.

Yarışmanın Aksaray etabını Fransız sporcu Remi Bourdelle birinci olarak tamamlarken, yarışmanın ikinci etabı yarın Nevşehir'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı