Gıda ve Tarım MYO’da Heyecan Başladı: Öğrencilere Özel Oryantasyon Programı Gıda ve Tarım MYO’da Heyecan Başladı: Öğrencilere Özel Oryantasyon Programı

Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ebeveyn-uzman buluşma platformu olan Momtalks, 12. buluşmasını Bursa’da gerçekleştirdi. “Gelecek Aileden Başlar” felsefesiyle, sağlıklı, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmenin ebeveyn eğitiminden geçtiğine inanan Momtalks, bu yıl özel Bursa Kültür Okulları’nın ev sahipliğinde düzenlendi.

Özel Bursa Kültür Okulları Bademli Kampüsü’nde yapılan etkinlikte konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya, 2002 yılından bu yana akademik başarılarıyla öne çıktıklarını belirterek, “Eğitimde Bursa’nın Türkiye markası olmayı başardık. Momtalks’un 12.’sine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yıldırım Bey Sırakaya, eğitimdeki gelişmeleri takip ettiklerini ve ulusal organizasyonlar düzenlediklerini ifade etti. “Momtalks, bu anlayışla düzenlediğimiz organizasyon zincirinin yeni bir halkası” diyen Sırakaya, katılımcılara bilgi ve deneyim paylaşmanın önemine dikkat çekti.

Çocuk eğitiminin yalnızca akademik başarı ile sınırlı olmadığını vurgulayan Sırakaya, “Eğitim, ailenin sevgi, güven ve değerleri ile şekillenir. Biz anne babalar, çocuklarımıza sadece bilgi değil, aynı zamanda değerler ve sevgi öğretiriz” dedi. Sırakaya, Momtalks’un fikir annesi Eğitimci Dr. Bahar Eriş ve proje ortağı Aile Çocuk Yazarı Zeynep İşman’a teşekkür etti.

Zeynep İşman, Momtalks’un 2017’den bu yana ebeveynlerle buluşarak farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti. “Ebeveynlerin geleceği şekillendirmedeki rolü ve eğitimdeki kritik önemi konusunda farkındalık artırmak istiyoruz” dedi.

Momtalks’un fikir annesi Dr. Bahar Eriş de ebeveynlik sorumluluklarının adil dağıtılması gerektiğini vurguladı. “Kadının ve annenin eğitimi, bir memleket meselesidir” diye konuştu.

Etkinliğin ilk bölümünde, Dr. İlayda Eskitaşçıoğlu, “Hadi Konuşalım: Regl Olmak” konusunu ele aldı. Eğitimci Burcu Haboğlu Baba, “Çocuklarda Matematiksel Düşünme Becerisi” üzerine bilgiler verdi. Yazar Emre Dalkılıç, “Sınavlarda Motivasyon, Başarı ve Çalışma Yöntemleri” konusunu sundu. Sosyolog Nurdoğan Arkış ise “Çocuklukta Özgüven” konulu bir konuşma yaptı.

Programın ikinci bölümünde, Prof. Dr. Nalan Kuru “Duygu Odaklı Ebeveynlik” konusunu işledi. Klinik Psikolog Betül Güldal, “Ergenlikte İletişim ve Siber Zorbalık” hakkında bilgi verdi. Kapanış konuşmasını Klinik Psikolog Beyhan Budak yaparak, “Kaos Dolu Bir Dünyada Dayanıklı Çocuklar Yetiştirmek” başlığını ele aldı. Budak, “Psikolojik sağlamlığı yüksek çocuklar yetiştirmeye gayret etmeliyiz” diyerek, ebeveynlerin çocuklarına minik hatalar yapma fırsatı tanımalarının önemini vurguladı.

Momtalks, ebeveynlerin çocuk yetiştirmedeki rolünü ve sorumluluklarını gözler önüne sererken, katılımcılara değerli bilgiler sunmaya devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı