Türkiye Paralimpik milli takımı sporcuları, 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan Paralimpik Oyunları için uğurlandı. İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu'nun yanı sıra birçok davetli katıldı. Törenin ardından, sporcular Türk Hava Yolları'nın özel uçağıyla saat 14.30'da Paris'e doğru hareket etti.

Oyunlarda Türkiye'yi 15 branşta temsil edecek 94 sporcu, madalya mücadelesi verecek. Sporcular, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badmintonda yarışacak. 

Golbol milli takımında yer alan Sevda Altınoluk, "Zirvede kalmak için büyük bir mücadele vereceğiz. Kendimize ve ekibimize güveniyoruz" şeklinde konuştu. 

15 yaşındaki milli sporcu Meryem Nur Tunuğ, "Antrenmanlarımız çok iyi geçti. Paris'te her şeyimizi göstermek için heyecanlıyız" dedi. 

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var"

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı ise, "Ciddi bir sakatlık geçirdim ve tek bacağım ile yarışacağım" şeklinde duygularını paylaştı.

Kadın Golbol Milli Takımı'ndan Fatma Gül Güler, "Tokyo'da kazandığımız altın madalyayı Paris'te de sürdürmek istiyoruz. Bu bizim üçüncü olimpiyatımız ve zirvede kalmak için her şeyimizi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Paralimpik milli takımı, Paris’te elde edecekleri başarılarla ülkemizi gururlandırmayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı