Eskişehir’de üniversite öğrencisi olan Türk Dünyası temsilcileri, Kızılelma Turan Derneği’nde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Eskişehir ve çevresindeki kültürel, sanatsal ve tarihi faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunarak birbirleriyle kaynaşan öğrenciler, gelecekteki projelerini masaya yatırdılar. Etkinlik, Türk Dünyası’ndan gelen öğrencilerin birlik ve beraberlik içinde fikir alışverişi yapmalarını sağladı.

Kızılelma Turan Derneği Başkanı Ahmet Hızlan, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, "Bugün, Eskişehir’de okuyan Türk Dünyası öğrencileri olarak verimli bir buluşma gerçekleştirdik. Yöneticilerimizle birlikte gelecekteki projelerimizi konuştuk ve Türk kültürünü yaşatma adına atacağımız adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Türk Dünyası öğrencileriyle bir araya gelmek bizler için çok kıymetli. Hem kültürümüzü yaşatacak hem de yeni projelerle bu güzel buluşmaları devam ettireceğiz" dedi.

Gıda İsrafına “Dur” Diyen Nesil! Çankırı’da İlkokullulara Örnek Eğitim Gıda İsrafına “Dur” Diyen Nesil! Çankırı’da İlkokullulara Örnek Eğitim

Kahvaltı etkinliğinde yerel kültürün yanı sıra Asya kışından Yörük aşına kadar pek çok geleneksel konu da gündeme gelirken, katılımcılar birbirlerine projelerinde nasıl destek olabileceklerini tartıştı. Bu tür buluşmaların Türk Dünyası arasındaki iş birliğini artırması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı