Almanya Büyükelçiliği, Türkiye ve Almanya arasındaki dostluk ilişkilerini kutlamak amacıyla "Türk-Alman Dostluğu: Hikâyeler, Perspektifler ve Karşılaşmalar" temalı bir ödüllü Kısa Film Yarışması düzenliyor. Yarışma, Türkiye-Almanya Dostluk Antlaşması'nın 100. yıl dönümünde iki ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğini çeşitli kısa filmlerle kutlamak için düzenleniyor. Başvurular, 15 Kasım 2024 tarihine kadar Almanya Büyükelçiliği’nin yarışma sayfasından yapılabilecek (https://filmfreeway.com/AlmanyaBE).

Yarışmaya katılacak filmlerin Türkiye ve Almanya ile doğrudan ilgili olması gerekiyor. Katılımcılardan, “Türk-Alman ilişkilerinde ne gibi benzerlikler ve farklılıklar bulunuyor?”, “İki ülke arasındaki ilişkileri hangi yönlerden yansıtabiliriz?” veya “Her iki ülkeden insanların ilginç öyküleri nelerdir?” gibi sorulara film içeriklerinde yer vermeleri bekleniyor. Yarışmaya başvuracak filmler kurmaca, belgesel veya animasyon türünde olabilir ve süresi beş dakikayı geçmemelidir. Almanca filmler Türkçe altyazılı olmalıdır.

Yarışmaya katılımda yaş ve ülke sınırlaması bulunmamakta, bir kişi birden fazla yapımla başvurabilir. Önceden herhangi bir yerde gösterilmemiş ve ödül almamış yapımlar yarışmaya kabul edilecek. Yarışmanın birincisi 3 bin Avro, ikincisi 2 bin Avro, üçüncüsü ise bin Avro ödül alacak. Kazanan filmler, 25 Kasım 2024 tarihinde açıklanacak ve ödüller 3 Aralık 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak törenle sahiplerine sunulacak.

Başvurular ve detaylı bilgi için Almanya Büyükelçiliği’nin resmi yarışma sayfasını ziyaret edebilirsiniz: Yarışma Sayfası. Yarışmanın afişi ekli dosyada yer almaktadır.

Tamirciler Talebe Yetişemiyor: İşler 3 Kat Arttı Tamirciler Talebe Yetişemiyor: İşler 3 Kat Arttı

Deniz Michael Trautvetter Deutsche Botschaft Ankara Referat für Presse- und Öffentlichkeitsarbeit Almanya Büyükelçiliği Ankara Atatürk Bulvarı No: 114 Kavaklıdere – Ankara Tel.: ++90-312-455 51 22 E-mail: [email protected]

Kaynak: Berkay Tozlu