ÖZELHABER/Turistik Tuz Ekspres’i Çankırı Valiliği öncülüğünde KUZKA ve Çankırı Belediyesi işbirliğiyle Çankırı ekonomisine katkı sağlamak ve Çankırı kültürünü tanıtmak amacıyla başlatılan tuz ekspresi esnafların yüzünü güldürdü. İlk seferini 18 Mayıs ta yapan geçtiğimiz günlerde de ikinci seferini gerçekleştiren Tuz Ekspres ile keyifli tren yolcuğu sonrası Çankırı’nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezen gezi ekibi aynı zamanda esnafa da can suyu oldu.

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Turistik Tuz Ekspresi ile Çankırı'ya gelen turistlerin uğrak noktalarında olan Çankırı Güven Lokantası sahibi Uğur Gölge turistlerin Çankırı'ya gelmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Güven Lokantası sahibi Uğur Gölge, ‘’Merhaba ben Güven Lokantası işletmecisi Uğur Gölge. Tuz ekspresin gelmesini Vali Bey'e borçluyuz teşekkür ederiz. Sayın Valimizin Çankırı'ya böyle bir şeyle katkılı olması bizim için, esnaflar için çok değerli. Ben 1993’ten beri Çankırı'da yaşıyorum. Hiçbir değişiklik görmedim ama son zamanlardaki değişiklikler, tuz ekspresin gelmesi Çankırı’ya turistlerin gelmesiyle beraber taş mescit, uzun yol, tuz mağarası gibi turistik mekanlarımız bilinmesi Çankırı’nın tanınmaya başlamasına olanak sağladı ve bundan çok mutluyuz.
Her gün mesela akşama kadar oturuyorduk artık Cumartesi gününü bekliyor olduk. Artık cumartesi günleri gelsin biz de işimize gücümüze bakalım diyoruz. Çünkü iş yok ortalık belli kriz var ortada bu krizi bu şekilde atlatmaya çalışıyoruz ve diğer esnaflar da bunu bu şekilde değerlendiriyor. 
Turistler Çankırı’nın Yöresel Yemeklerini beğendi mi?
Çankırı'ya geldiklerinde Vali Bey bize dedi ki Tek bir menü olsun, tek bir fiyat olsun. 
Çankırı’ya gelen turistlere sunduğumuz Çankırı’nın yöresel yemeklerinde Tutma çorbası, Sarımsaklı et, Kızılırmak pirinç pilavı veriyoruz. Yumurta tatlısı ve kızılcık ekşisini ikram olarak veriyoruz. Bunların yanında Bu hafta bir tuzlu tavuk vereceğiz her hafta aynı yemeği veriyoruz fakat yani farklılık olarak bu hafta tuzlu tavuk vereceğiz öbür haftaya tuzda kuzu vereceğiz ikram edeceğiz. İnsanlar bunların Çankırı’nın yöresel yemekleri olduğunu bilmelerini istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Kaynak: Burak Kaya