Çankırı’da, Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Pony Club Şehrinize Geliyor” etkinliği gerçekleştirildi. TJK tarafından başlatılan proje, çocuklarda at sevgisini geliştirmeyi amaçlıyor ve bu kapsamda Çankırı’da da düzenlendi.

Çankırı Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar önce atlar hakkında bilgi aldı. Daha sonra, koruyucu ekipmanlarını giyerek ata binmenin keyfini yaşadılar. Etkinlik, çocukların atlarla buluşmasını ve at sevgisini artırmayı hedefledi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çankırı’yı her alanda daha yaşanabilir bir şehir yapmak için çalışmalarımıza devam ederken, çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunacak etkinliklere de öncelik vermeyi sürdüreceğiz. Bu etkinliğin çocukların hayvan sevgisini artırmak açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Etkinliğe katılan tüm çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Çankırı’da çocuklara unutulmaz anlar yaşatırken, at sevgisinin aşılanması açısından büyük bir adım olarak değerlendirildi.

Rize'de Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Doktorlar Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Rize'de Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Doktorlar Engelsiz Yaşam Merkezi'nde

Kaynak: Çankırı Belediyesi