Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin yeniden imarı için önemli kaynaklar aktarıldığını belirterek, "İki yılda deprem bölgesine iki trilyon liranın üzerinde kaynak sağlandı" dedi. Bolat, Önder Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÖNSİAD) 5. Olağan toplantısında yaptığı konuşmada, gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele için alarm durumunda olduklarını ve bu yıl uyuşturucu yakalamalarında yüzde 400 artış sağlandığını vurguladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin maddi hasarının 105 milyar dolar olarak tahmin edildiğini ifade eden Bolat, "Hükümetimiz, 13 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda başarılı bir kriz yönetimi gösterdi" dedi. Türkiye’nin ekonomik büyüme rakamlarına da değinen Bakan Bolat, geçen yıl yüzde 5,3, bu yılın ikinci çeyreğinde ise yüzde 2,5 büyüme kaydedildiğini belirtti.

Bakan Bolat, Türkiye’nin son 22 yılda önemli değişimler geçirdiğini, milli gelirin 1 trilyon 202 milyar dolara ulaştığını ifade ederek, "Kişi başına düşen milli gelir 14 bin 500 - 15 bin dolar aralığına yükselecek" dedi. Ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayisinde elde ettiği başarılara dikkat çekerek, uluslararası yatırımlarda önemli artışlar yaşandığını söyledi.

İhracat ve İthalatta Düşüş: Ağustos 2024 Verileri Açıklandı İhracat ve İthalatta Düşüş: Ağustos 2024 Verileri Açıklandı

Bolat, 2023 yılını geçiş süreci olarak nitelendirirken, 2024’ten itibaren enflasyonda hızlı bir iniş sürecine girileceğini duyurdu. "İnşallah enflasyonu 20’li rakamların altına indireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının sonunda, ÖNSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Yorulmaz ve Başkan Adayı Ekrem Kap, Bakan Bolat’a günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı