Tıbbi sekreterler genel anlamda, hasta kayıtlarını ve tıbbi belgeleri düzenleyen ve arşivleyen personellerdir. Tıbbi sekreterlerin diğer görevleri arasında; hastaların randevularını planlayıp takip etmek, tıbbi raporları hazırlamak, laboratuvar - test sonuçlarını takip etmek, hasta ve hasta yakınlarına rehberlik etmek de vardır.

Öte yandan tıbbi sekreterler; hastalara tıbbi kodlama ve faturalandırma ile ilgili bilgi verir, doktorlara muayene öncesi hazırlık yapar ve muayene esnasında yardımcı olur, ofis ekipmanlarının ve malzemelerinin kontrolünü yapar.

Pexels Photo 6129237

Tıbbi sekreterlik, memur kadroları arasında en iyi maaşı alan sağlık hizmetlerinden biridir. 2024 yılı ocak ayı itibarıyla memurlara yapılan yüzde 49,25’lik zam sonrasında tıbbi sekreter maaşları da yükseldi. Bu mesleğe adım atmak için tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olmak gerekiyor. Fakat devlet hastanelerinde çalışmak için KPSS’den yeterli puan alınması gerekmektedir.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Düğün sektöründeki duraklama ekonomiye büyük kayıp getiriyor" TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Düğün sektöründeki duraklama ekonomiye büyük kayıp getiriyor"

Yeni atanan tıbbi sekreter maaşı ne kadar?

2024 yılında gelen zamlar doğrultusunda yeni atanan tıbbi sekreter maaşları da yükseldi. Buna göre tıbbi sekreter maaşları şu şekilde:

  • Yeni atanan tıbbi sekreter maaşı 37 bin Türk Lirası

  • Devlet hastanesinde çalışan tıbbi sekreter maaşı 37 bin Türk Lirası ile 40 bin Türk Lirası arasında

  • Özel hastanede çalışan tıbbi sekreter maaşı 20 bin Türk Lirası ile 30 bin Türk Lirası arasında

  • Sözleşmeli tıbbi sekreter maaşı 22 bin 500 Türk Lirası ile 30 bin Türk Lirası arasında

  • Acilde çalışan tıbbi sekreter maaşı 38 bin Türk Lirası ile 41 bin Türk Lirası arasında

Kaynak: Haber Merkezi