Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon düzeltmesinin vergi adaletini bozduğunu belirterek, bu düzenlemenin yılda bir kez yapılması gerektiğini vurguladı. Palandöken, enflasyon düzeltmesi nedeniyle bazı esnafların fiktif kazançlar göstererek vergi ödemek zorunda kalabileceğini ifade etti.

Palandöken, yaptığı açıklamada, enflasyon düzeltmesinin işletmeler üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti. Özellikle borçlu veya zararda olan işletmelerin, sadece enflasyon düzeltmesi nedeniyle kâr gösterilmesinin ve bu kâr üzerinden vergi istenmesinin adaletsiz olduğunu söyledi. 

"Enflasyon düzeltmesi yapıldığında, karlı bir işletmenin kârı düşebilirken, borçlu veya zarardaki bir işletmeye fiktif bir kâr çıkabilir ve vergi talep edilebilir," diyen Palandöken, "Bu durum vergide adalet ilkesine tamamen aykırıdır. Esnafın ödeyeceği bu haksız vergi, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir," dedi.

Çevre Bakanlığı 53 İl Genelinde 747 Arsayı Avantajlı Koşullarla Satışa Sunuyor Çevre Bakanlığı 53 İl Genelinde 747 Arsayı Avantajlı Koşullarla Satışa Sunuyor

Palandöken, enflasyon düzeltmesinin yıl boyunca bir kez yapılması gerektiğini ve bu düzenlemenin yıl sonuna ertelenmesinin daha adil olacağını savundu. Bu şekilde, esnafın karşılaşacağı haksız vergi yüklerinin önüne geçilebileceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı