TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin merakla beklenen etkinliklerinden biri olan Drone Şampiyonası, Mersin’de büyük bir coşkuyla başladı. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, birbirinden yetenekli 24 drone pilotu, parkuru en hızlı tamamlayabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Gençler ve teknoloji meraklılarının ilgiyle takip ettiği bu yarışmada, pilotlar VR gözlükleri kullanarak, kendi yaptıkları FPV dronlarıyla adeta kokpitteymiş gibi yarışıyor.

Karaman’dan katılan 13 yaşındaki drone pilotu Emin Bekir Başaran, 6 yaşından beri drone kullandığını ve hedefinin Adana’daki finale kalmak olduğunu belirtti. “Hobinin yaşı yok,” diyen Başaran, büyük bir heyecanla yarıştığını ifade etti.

Şampiyona Koordinatörü Ahmet Özkaya ise yarışmanın 3 etap halinde düzenlendiğini, finalin Adana’da yapılacağını ve kazananın TEKNOFEST 2024 World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi. 7 yaşından 47 yaşına kadar sporcuların yarıştığı bu etkinlikte, en hızlı ve en yetenekli pilotlar ödüllendirilecek.

TEKNOFEST heyecanı Mersin’de tam gaz devam ediyor!

53Teknofest’te Kıyasıya Rekabet! Genç Pilotlar Drone Yarışında Buluştu

24Teknofest’te Kıyasıya Rekabet! Genç Pilotlar Drone Yarışında Buluştu32

21Teknofest’te Kıyasıya Rekabet! Genç Pilotlar Drone Yarışında Buluştu

Dolandırıcılara Dikkat! İkinci El Telefon Alırken Kaçırmamanız Gerekenler Dolandırıcılara Dikkat! İkinci El Telefon Alırken Kaçırmamanız Gerekenler

1Teknofest’te Kıyasıya Rekabet! Genç Pilotlar Drone Yarışında Buluştu12

Kaynak: İhlas Haber Ajansı