Elazığ'da TEKNOFEST 2024 ve ISIF'24 Buluş Fuarı’nda dereceye giren öğrenci ve akademisyenler için Fırat Üniversitesi’nde bir ödül töreni gerçekleştirildi. Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda yapılan törende, üniversite ve lise öğrencileri ile akademisyenlere başarılarından dolayı teşekkür belgeleri verildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te Gençlerin Yanında Çankırı Karatekin Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te Gençlerin Yanında

Törene, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Yavuztürk ile dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenler katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş törende yaptığı konuşmada, devletin üniversitelerden büyük beklenti içerisinde olduğunu vurguladı. Göktaş, üniversitenin Türkiye’nin gelişimine sunduğu katkıyı artırmak adına akademisyenlere ve öğrencilere destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca, ISIF 2024’te madalya kazanan buluş sahipleri ve TEKNOFEST’te dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı ise Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında gençlerin TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi yarışmalarla desteklenmesinin önemine değinerek, üretken bir nesil yetiştirmek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, TEKNOFEST 2024 ve ISIF'24’te başarı elde edenlere teşekkür belgeleri takdim edildi ve Elazığ’ın gururu olan gençler ve akademisyenler onurlandırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı