Atkaracalar Spor Salonu’nda Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor Atkaracalar Spor Salonu’nda Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

ÖZELHABER/ TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Atkaracalar ilçesini ziyaret ederek hem manevi hem de sosyal anlamda önemli temaslarda bulundu. Kurtulmuş'a bu ziyarette değerli eşi ve Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ile ailesi de eşlik etti. Evliyalar diyarı olarak bilinen Atkaracalar'da gerçekleşen bu ziyaret kapsamında, Hoşislamlar, Asker Balıklar ve Hamza Sultan Camii gibi tarihi ve dini mekânlar gezildi.

Kurtulmuş ve beraberindekiler, Atkaracalar’da geçirdikleri zaman boyunca yerel halkın ilgisi ve misafirperverliği ile karşılandı. Ziyaretin hem misafirler hem de ev sahipleri açısından son derece verimli geçtiği belirtildi. Bu anlamlı ziyaret, Atkaracalar'ın hem tarihi dokusuna hem dikkat çekilmesine vesile oldu.

Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz, "TBMM Başkanı Numan Bey geçtiğimiz günlerde Atkaracalar'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Aslında bu, asker balıkları ve Hamza Sultan Camii’ni keşfetmiş biri olarak zaman zaman yaptığı ziyaretlerden biriydi. Bu ziyaretler genellikle kimseye haber vermeden, herhangi bir ülke erkanına ya da başka bir kişiye bilgi vermeden, kimseyi rahatsız etmeden gerçekleştirdiği ziyaretler oluyor. Eşiyle birlikte gelir, dua eder, namazını kılar. Ardından orada bir yarım saat ya da bir saat kadar hoşça vakit geçirir ve sonrasında gider. Bu ziyaret de bu anlamda yapılan bir ziyaretti. Tabii, daha önceden de bu tür ziyaretler gerçekleştirmişti; ancak o zamanlar Meclis Başkanı olmadığı için bu ziyaretler fazla ilgi görmüyordu ya da merak uyandırmıyordu. Kendisinin de dönem dönem Meclis'te görüşmelerimiz oluyor. Bu ziyaret de hoşça vakit geçirmek için yapılan bir ziyaretti. Tabii, bu ziyaretin planlanmasında Ankara Milletvekilimiz Sayın Zeynep Yıldız Hanımefendi'nin de katkısı var. Asker balıklarını ziyaret edelim diye bir plan yapmışlar. Ancak dediğim gibi, bu planı kimseye haber vermeden gerçekleştirmişler, benim de haberim yoktu. Bu ziyaret, Atkaracalar'ın sorunlarını istişare etmek için değil, daha çok ibadet etmek amacıyla yapılan bir geziydi. Ben de bugün kendisine, 'Siz vakit geçirmek ve ibadet yapmak için bir tatil geldiniz,' dedim. Dolayısıyla her şey kendini lisan-ı haliyle anlatıyor. Bu konuda fazla söyleyecek bir şeyim yok. Zaten Meclis'te de bu konuyu gözünüzle görüp gerekli açıklamaları yapabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Berkay Tozlu