4 Halife kimdir? 4 Halife Dönemi nedir? 4 Halife kimdir? 4 Halife Dönemi nedir?

Tarık Çelenk, kariyerine elektrik mühendisi olarak başlamış ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Tarık Çelenk kimdir?

Ahmet Tarık Çelenk, 8 Mart 1961’de Erzurum’da doğmuştur. İlköğrenimini Koşuyolu Ortaokulu’nda tamamladıktan sonra, 1974 yılında İstanbul Haydarpaşa Erkek Lisesi’nde eğitimine devam etmiştir. 1977 yılında bu okuldan ayrılarak İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi Enerji Bölümü’nden mezun olmuştur.

Eğitimini tamamladıktan sonra, 1983 yılında Elektrik Mühendisi olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na katılmıştır. Burada 1999 yılına kadar çeşitli görevlerde bulunmuş ve binbaşı rütbesiyle emekli olmuştur.

Elektrik mühendisi olmasına rağmen, Tarık Çelenk politika, sosyoloji ve politik psikoloji alanlarında uzmanlaşarak dikkat çekmiştir. Özellikle Türk ve Kürt milliyetçiliği ile politik İslam konularında yaptığı yorumlarla tanınmaktadır. 2013 yılında, Ekopolitik’in çalışmalarının referans alındığı Akil İnsanlar Heyeti’ne seçilmiş ve Akdeniz Bölgesi sekreterliğini yürütmüştür.

Tarık Çelenk, kariyeri boyunca çeşitli kuruluşlarda önemli görevler üstlenmiştir:

  • 1983-1990: İstanbul Taşkızak Tersane Komutanlığı
  • 1990-1991: İstanbul Boğaz Komutanlığı
  • 1991-1996: Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi - Ankara
  • 1996-1998: Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Komutanlığı Tersanesi
  • 1998-1999: Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Başkanlığı - İstanbul
  • 1999-2002: Eksun Gıda Sanayi Limited Şirketi – İstanbul, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük
  • 2002-2004: İ.S.K.İ – İstanbul, Yönetim Kurulu Üyesi
  • 2004-2005: Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı - Ankara, Teknik İşler Daire Başkan Yardımcılığı
  • 2006-2011: Ekopolitik Düşünce Merkezi ve Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği – İstanbul, Kurucu Başkanlık ve Koordinatörlük

Tarık Çelenk, düşüncelerini ve analizlerini paylaşmak için “Türk Sağının Düşünce Atlası” ve “İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” adlı kitapları kaleme almıştır.

Tarık Çelenk Kimdir

Tarık Çelenk ne iş yapıyor?

Tarık Çelenk, kariyerine elektrik mühendisi olarak başlamış ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1999 yılında binbaşı rütbesiyle emekli olduktan sonra, politika, sosyoloji ve politik psikoloji alanlarında uzmanlaşmıştır. 2013 yılında Akil İnsanlar Heyeti’ne seçilmiş ve Akdeniz Bölgesi sekreterliğini yürütmüştür.

Çelenk, Ekopolitik Düşünce Merkezi ve Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği gibi kuruluşlarda kurucu başkanlık ve koordinatörlük yapmıştır. Bu çalışmalarıyla, Türk ve Kürt milliyetçiliği, politik İslam gibi konular üzerine yorumlar yapmaktadır. Ayrıca, birkaç kitabı bulunmaktadır. Şu anki spesifik bir iş tanımı hakkında detaylı bilgi bulunmamakla birlikte, uzmanlık alanlarında çalışmalarını sürdürdüğü bilinmektedir.

Tarık Çelenk kaç yaşında?

Tarık Çelenk, 8 Mart 1961 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 63 yaşındadır.

Tarık Çelenk evli mi?

Tarık Çelenk'in özel hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Bu sebeple evli olup olmadığı bilinmemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi