Galatasaray ve Beşiktaş, 357. randevuda karşılaşıyor Galatasaray ve Beşiktaş, 357. randevuda karşılaşıyor

Milli güreşçi Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda kazandığı bronz madalya ile aktif spor kariyerine son verdi. Olimpiyat sonrası sosyal medya üzerinden duygusal bir veda mesajı paylaşan Akgül, güreş hayatını ve bu süre zarfında elde ettiği başarıları detaylandırarak duygularını ifade etti.

Paris Olimpiyatları'nda Kırgız rakibi Aiaal Lazarev’i 7-0 mağlup ederek bronz madalya kazanan Taha Akgül, müsabaka sonrasında ayakkabılarını mindere bırakarak güreşe veda etti. Akgül, bu anı sosyal medya hesabında paylaşarak, “Hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi dün itibariyle spor kariyerimin de sonuna geldik. Çok duygusal günler geçiriyorum” dedi.

Sivas'ta başladığı güreş yolculuğunu Paris Olimpiyatları'nda sonlandıran Akgül, kariyerindeki başarıları ve bu süreçte yaşadığı zorlukları dile getirdi. “1 Olimpiyat şampiyonluğu, 2 Olimpiyat üçüncülüğü, 3 dünya şampiyonluğu, 11 Avrupa şampiyonluğu... Allah’a şükürler olsun ki kazanamadığım hiçbir şampiyona kalmadı” diyen Akgül, "Dünyanın en güzel bayrağını hakkıyla devraldım, şerefiyle alnımın akıyla hak ettiği yere çıkarttım” ifadelerini kullandı.

Kariyerinde zirvede bırakmanın kendisi için önemli olduğunu belirten Akgül, yaşadığı sakatlıklar, üzerindeki sorumluluklar ve sürekli kampta olmanın getirdiği stres nedeniyle bu kararı aldığını belirtti. Ayrıca, kariyeri boyunca destek olan ailesi, eşim, hocam Abdullah ve tüm takım arkadaşlarına teşekkür ederek, “Beni ben yapan işimi, her şeyimi ona borçlu olduğum güreşi bırakmak zorunda kaldım” dedi.

Akgül, “Kariyerim boyunca Sivas’tan nasıl çıktıysam öyle kalmaya devam ettim. Geldiğim o küçük şehri, küçük mahalleyi mütevazı hayatımı hiç unutmadım” şeklinde veda etti. Kariyerinin ardından biraz dinlenip kendine geldikten sonra ülkesine hizmet etmeye devam edeceğini belirten Akgül, “Bana ihtiyaç duyulduğu her zaman karşılık beklemeden ülkem için milletime hizmet etmeye hazır olacağım” dedi.

Taha Akgül, güreş arenasındaki başarılı kariyerini sonlandırarak Türk sporuna önemli bir miras bıraktı. Spor dünyası, onun bu emeklerini ve başarılarını her zaman hatırlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı