Suriye Milli Ordusu (SMO) çatısı altında faaliyet gösteren Müşterek Kuvvetler bileşenlerinden Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Polat ve Süleyman Şah Tümeni Komutanı Muhammed Cesim, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu Başkanı Tarık Sulo Cevizci de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavut Cumhurbaşkanı Begaj ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavut Cumhurbaşkanı Begaj ile görüştü

MHP Genel Merkezinde gerçekleşen ziyarette, Bahçeli; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldız ve MHP'nin 21. ve 28. dönem Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı ile bir araya geldi. Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Polat, ziyaretiyle ilgili olarak "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi büyük bir gurur ve onur içerisinde ziyaret ettik. Türkmenlerin manevi lideri olarak, bölgenin güvenliği ve huzuru için gösterdiği milli çalışmanın önemini vurguladık. Suriyelilerin ve özellikle Türkmenlerin selamlarını kendisine ilettik ve Suriye davasına verdiği destek için şükranlarımızı sunduk. Bahçeli, Türk ve Suriyeli halkları arasındaki tarihi kardeşliği ön plana çıkardı" dedi.

Genel merkezde gerçekleşen kabulde, Devlet Bahçeli, Suriye Türkmenlerinin saha ve siyasi durumları ile gelecekleri konusundaki kaygılarına dair fikir alışverişinde bulundu. Bahçeli, Suriye Türkmenlerinin beklentilerini ve sorunlarını dinleyerek, onların mücadelesini takdir ettiğini ifade etti.

Devlet Bahçeli, Suriye Türkmenlerine Türk devlet ve milleti olarak geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de desteklerinin süreceğini belirtti. Bahçeli, MHP olarak Türkmenlerin her zaman yanında olduklarını, Suriye Türkmenlerinin haklı davasının Türk devletinin ve milletinin bir parçası olduğunu vurgulayarak, Türkmenlere her şart altında destek vereceklerinin altını çizdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı