ÖZELHABER/ www.cankirihaber.net Fahri muhabirimiz İsmail Çömlekçi'ye verilen röportajlarda muhtarlar, işçilerin haklı mücadelesine vurgu yaparak onların yanında olduklarını belirttiler. Ayrıca, işçilerin insanca yaşam ve hak ettikleri ücreti alabilme taleplerini desteklediklerini ve mücadelelerinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını ifade ettiler.


Mimar sinan Mahallesi Muhtarı Asım Yılmaz, "seçilmiş mahalle muhtarlarımızla birlikte buraya geldik. Emekçi kardeşlerimizin yanında. Nasıl bir duruşları var? Nasıl duruşlarının yanında onlara destek olmak amaçlı şu an grev yerinde ziyaret ettik Sayın Başkanımı ve temsilcilerini. Sonuna kadar arkasındayız.Burada bir hak davası var. Hukuk var. Bu hak ve hukuk davasında biz de seçilmiş muhtarlar olarak emeklçi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Elimizden gelen her şeyi de yapmaya da hazırız bu konuda." dedi.
Kırk Evler Mahallesi Yakup Şahan, "Şu an öncelikle bu haklı mücadelede tüm işçi arkadaşlarımıza halkımıza  sonuna kadar destek olduğumuzu bildirerek yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Inşallah bu mücadelelerinde sonuna kadar ve kazanacaklarına eminiz ve bir an önce çözülmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.


Alibey Mahallesi Muhtarı İsmail Ayhan, "Sendikadaki gördüğümüz arkadaşlarla gereken  ücretlerini almaları maaşlarını haklı bir şekilde almalarını, güzel bir yaşam şartlarında sürdürmelerini rahatlarını almalarını istiyoruz." diye konuştu.
Tabakhane mahalle muhtarı Oğuzhan Civan, "Buradaki emekçi kardeşlerimizin en önemli haklarından bir tanesi insanca yaşamak. Ağır şartlarda çalışarak hakları olan ücreti almak istiyorlar. Bunun için de haklı bir mücadeleye girmişler.Bu  mücadelelerinde haklı mücadelelerinde bizler her zaman yanlarında olacağız. Destekçileri olacağız.Şehrimizin önemli bir değeri sonuç olarak bu fabrika. Ama burada çalışan işçi kardeşlerimiz  bu değeri değerli hale getiren insanlar.O yüzden tüm Çankırı halkı olarak onlara desteklerimizi göstermemiz ve onların bu hak ve mücadelesini kazanmamız için kazanmaları için elimizden geleni yapmak gerekiyor. O yüzden  mümkün o mertebe bütün Çankırı halkının buradaki işçi emekçi kardeşlerimizin yanında durmalarını, onlara destek olmalarını istiyoruz." dedi.

AK Parti Çankırı İl Gençlik Kolları Mevlid Kandili'nde vatandaşlarla buluştu AK Parti Çankırı İl Gençlik Kolları Mevlid Kandili'nde vatandaşlarla buluştu

Kaynak: Burak Kaya