Çankırı’da Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesisi İhalesi Açıldı! Çankırı’da Güneş Enerjili Hayvan İçme Suyu Tesisi İhalesi Açıldı!

Sivas’ta sosyal medya üzerinden dini değerlere hakaret eden ve uyuşturucu madde kullanımını özendiren bir kadının, 29 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. Samira Beyza Gürkan (22) adlı şüpheli, sosyal medya hesaplarında dini değerlere yönelik ağır hakaretlerde bulunmuş ve uyuşturucu madde kullanımını teşvik eden paylaşımlar yapmıştı. Özellikle "sizin o şeriat isteyen olmayan aklınızı, fikrinizi, allahınızı, kitabınızı, o arap peygamberinizi s.... atarım:)" şeklindeki ifadeleriyle tepkilere neden olmuştu.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü yer tespit çalışmasının ardından, Narkotik ve Güvenlik Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından gözaltına alınan Gürkan, "uyuşturucu madde kullanımını özendirme" ve "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Gürkan, cezaevine gönderildi. Bu olayın ardından, şüphelinin fuhuştan uyuşturucu kullanımına kadar 29 ayrı suçtan kaydının bulunduğu öğrenildi. Sivas'ta bu tür olayların önüne geçilmesi için güvenlik ve adli süreçler titizlikle sürdürülüyor.

29 ayrı suçtan kaydı var
Samira Beyza Gürkan’ın, ‘Devlet büyüklerine hakaret, dini değerlere hareket, konut dokunulmazlığın ihlali, tehdit, hakaret, evden hırsızlık, polise mukavemet, kasten yaralama, ruhsatsız silah, özel hayatın gizliliğinin ihlali, fuhuş suçlarından 29 ayrı kaydı bulunduğu öğrenildi.


Sosyal Medyada Dini Değerlere Hakaret Eden Kadının 29 Suç Kaydı Ortaya Çıktı1
Sosyal Medyada Dini Değerlere Hakaret Eden Kadının 29 Suç Kaydı Ortaya Çıktı

Kaynak: Burak Kaya