Osman Gazi’nin sünnet olduğu 1268 yılındaki tarihi mekânda, 756 yıl sonra büyük bir sünnet şöleni düzenlendi. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin 743’üncüsü kapsamında, Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin otağının bulunduğu Kuyulu Mescit’te yapılan törende, 25 çocuk sünnet edildi.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve diğer yetkililerin katıldığı etkinlikte, sünnet edilen çocuklara çeşitli hediyeler ve altın takıldı. Vali Aygöl, törende yaptığı konuşmada, bu geleneksel etkinliğin Osman Gazi'nin sünnetinin yapıldığı mekânda yaşatılmasının büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin kültürel ve tarihsel bağları güçlendirdiğini vurguladı.

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Haluk Yıldız, 528 yıldır devam eden bu geleneğin Sultan 2. Bayezid Vakfiyesi'nin hayır şartları gereği yaşatıldığını ifade etti. Kuyulu Mescit’in restorasyonunun tamamlandığını ve bu tarihi mekânda böyle anlamlı bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türk-Alman Dostluğu İçin Kısa Film Yarışması Başladı! Türk-Alman Dostluğu İçin Kısa Film Yarışması Başladı!

Programa Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut ve Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan gibi önemli isimler katıldı. Etkinlik, hem tarihi değerlerin yaşatılması hem de toplumsal dayanışma açısından büyük bir anlam taşıdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı