Sivas’ta 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans oturumu için sınav merkezine yetişmeye çalışan adaylardan biri, ilginç bir yöntemle sınava yetişmeyi başardı. Sınav saatinin başlamasına dakikalar kala, motosikletle sınav salonuna kadar gelen aday, saniyelerle sınava yetişti.

10.15’te başlayan KPSS ön lisans sınavı için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınav salonuna doğru yola çıktı. Sivas’ta bazı adaylar sınav salonuna yetişmek için adeta bir maraton koşusu yaparken, bir aday, motosikletle salonun kapısına kadar gelerek dikkatleri üzerine çekti. Bu sıra dışı yöntem, diğer adaylar ve sınav görevlileri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Ordu'da Uyuşturucu Operasyonu 6 Kişi Cezaevine Gönderildi Ordu'da Uyuşturucu Operasyonu 6 Kişi Cezaevine Gönderildi

Sınav saatinin bitimine az bir süre kala, kapılar 10.00’da kapandı ve bu saatten sonra gelen adaylar içeriye alınmadı. Sınav salonunda ter döken adaylar için aileleri ise dışarıda çocuklarının ve yakınlarının başarılı olabilmesi için dua etti. Ayrıca, sınav merkezine alçılı ayağıyla gelen bir aday da, bir süre sırada bekledikten sonra görevliler tarafından içeriye alındı. 

KPSS sınavı, memur olma hedefiyle yüzbinlerce adayın katılım gösterdiği kritik bir sınav olarak dikkat çekerken, adayların çeşitli zorluklar ve koşullar altında sınav merkezine ulaşmaya çalıştığı anlar, sınav sürecinin zorluğunu ve heyecanını gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı