Partnerinizin sevgisini hissetmediğiniz zamanlarda bunu anlamlandırma çabası içine girebilirsiniz. Bazen partneriniz size karmaşık ve anlaşılması güç gelebilir. Bu durumlarda bir arkadaşınıza, psikoloğunuza veya ailenize danışmak isteyebilirsiniz. Veya bütün bunların dışında internette cevap arayabilirsiniz. Peki sevmeyen erkek ne yapar? 

Duyusal bağ kurmaktan kaçınır

Bir erkeğin sizi sevmediğinin en güçlü göstergesi duygusal bağ kurmaktan kaçınmasıdır. Başlarda yoğun ve eğlenceli mesajlar, diyaloglar sonraki süreçlerde azalıyorsa, donuklaşıyorsa bu durum partnerinizin uzaklaştığının sinyali olabilir.

Pexels Photo 3724463

İlişkide iletişimsizlik hakimdir

İlişkinize bariz şekilde hissedilen bir iletişimsizlik hakimse, bunun arkasında size olan ilgisini kaybetmiş bir erkek olabilir. Bir erkek ilgisini çeken kadını dinler, ilgisini çeken kadınla konuşur ve ilgisini çeken kadına anlatır. Sonuçta hayatınızdaki erkek anlattıklarınızı dinlemiyor, en basit şeyleri bile sizinle paylaşmıyorsa ayrılık çanları çalmaya başlamıştır diyebiliriz. Unutmayın! En önemli şey karşılıklı ve kaliteli bir iletişimdir.

Eleştirel bir tavır takınır

Karşınızdaki erkek sürekli sizi hedef alıyor, yaptığınız her şeyi eleştiriyorsa acilen uzaklaşmanız gerek demektir. Özgüveninizi zedeleyen, sizi aşağılayan bir erkeğin sizi seviyor olması mümkün değil. Unutmayın ki hiçbir şey sizden değerli değil.

Saygı ve güven kırıklıkları 

Partneriniz size güvenmiyor veya size saygı duymuyorsa bu noktada sevgisini sorgulamanız gerekebilir. Güvensiz bir partner sizi her alanda kısıtlayacak ve engelleyecektir. Size saygı duymayan bir erkek ise zaten sizi sevmiyordur zira saygının olmadığı yerde sevgi de olamaz.

Pexels Photo 3756354

Sizi ihmal eder

Partneriniz sizi sürekli ihmal ediyorsa, ilişkinizin dinamiklerini sorgulamanız gerekebilir. Şöyle de söyleyebiliriz ki; sizi gerçekten seven bir erkeğin her zaman önceliği olursunuz. Her zaman olmasa bile genelde diyebiliriz... Peki bir erkeğin sizi ihmal ettiğinden nasıl emin olabilirsiniz? Özel günleri unutan veya umursamayan bir erkek, aktiviteleri sizinle değil başkalarıyla yapmayı tercih eden bir erkek, mesajlara veya aramalara cevap vermeyen bir erkek emin olabilirsiniz ki sizi ihmal ediyordur.

Birlikte vakit geçirmek istemez

Sevgisiz bir erkek arkadaşlarıyla vakit geçirme istekliliğini partnerine göstermez. Bu kesin ve net olarak eskisi kadar ilgisini çekmediğinizi, sıkıldığını gösteren bir belirtidir. Sık sık arkadaşalarıyla plan yapıyor ve bu planlara sizi dahil etmiyorsa, sizden çok arkadaşlarıyla vakit geçiriyorsa ayrılığın sesini dinlemelisiniz.

Pexels Photo 2318562

Sözlerinde soğukluk başlar

İlişkinin başlarında size durmadan iltifat eden, sürprizler ve jestler yapan partneriniz artık bu gibi şeyleri daha az yapıyor veya hiç yapmıyorsa sevgisizlik şüpheleriniz doğru olabilir. Öte yandan sevgisiz bir erkek özel günleri hatırlamakta ve kutlamakta isteksiz olur.

İnsanların içinde size farklı davranır

Partneriniz insanların içinde sizinle iletişim kurmuyor ya da iletişimi minimum seviyede tutuyorsa bir sorun var diyebiliriz. Öte yandan partneriniz toplum içinde size kaba davranıyorsa, sizinle orada olmaktan keyif almıyorsa uzaklaşmanız gerektiği açıktır.

Pexels Photo 20535854

Sizinle gelecek planı yapmaz

Eğer partneriniz sizin aksinize gelecek hakkında konuşmuyorsa, tahmin edilebileceği üzere sizinle bir gelecek düşünmüyordur. Söylememize gerek yok sanırım, gerçekten seven bir erkek gelecek planı yapmaktan kaçınmaz. Burada gelecek konuşmayı yalnızca evlilik olarak düşünmemelisiniz; tatil planları, seyahat veya iş planları da gelecek planıdır.

Sizi savunmaz

Partneriniz doğru veya yanlış bir şey yaptığınızda sizi -özellikle de insan içinde- savunmalıdır. Yaptığınız bir hatada sizi korumayan, savunmayan, insanların içinde sizi yargılayan bir erkek doğru bir erkek olmayabilir.

Bunlar elbette genel geçer bilgilerdir. İlişkinizin içinde ne yaşadığınızı, ne hissettiğinizi sizden daha iyi bilen biri olamaz. Yani, kendi değerinizi unutmadan içinizden geleni yapın!

Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim? Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim?

Kaynak: Haber Merkezi