Türkiye İşçi Partisi milletvekili ve parti sözcüsü Sera Kadıgil gündeme geldi. İşte Kadıgil'in biyografisi...

Sera Kadıgil kimdir?

Saliha Sera Kadıgil, 29 Kasım 1984 tarihinde İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden 2003 yılında mezun olduktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede özel hukuk alanında yüksek lisans yaptı ve 2010 yılında mezun oldu. Yüksek lisans tezini sinema eserleri üzerine Londra Queen Mary Üniversitesi'nde yaptığı araştırmalarla tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına devam etmektedir.

Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı. Kariyerini kültür sanat hukuku alanında yoğunlaştıran Kadıgil, birçok tiyatro ve sanat örgütünün yanı sıra Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon Sendikası gibi emek örgütlerinin avukatlığını üstlendi. Ayrıca, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

2011-2012 yılları arasında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu ve 2014'ten itibaren üç dönem parti meclisi üyeliği yaptı. 27. Dönemde CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili olarak seçildi ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi oldu. 25 Haziran 2021'de CHP'den istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı ve parti sözcüsü ile Yasama Büro sekreteri olarak görev yapmaya başladı.

2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, yanında getirdiği hoparlör ile "Yalan" ve "Palavra Palavra" şarkılarını çalarak Fuat Oktay'ı protesto etti ve konuşmasını yarıda kesmesine neden oldu. Bu protesto nedeniyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kınama cezası aldı, ancak TBMM iç tüzüğü gereğince savunma hakkını kullanarak TİP adına Erkan Baş'ın bütçe görüşmelerinde söz almasını sağladı.

2023 Türkiye Genel Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi listesi İstanbul 1. Bölge 1. Sıra'dan milletvekili adayı oldu ve seçildi. İleri düzeyde İngilizce bilen Kadıgil, Tolga Sütlü ile evlidir.

Sera Kadıgil Kimdir Kaç Yaşında, Evli Mi

Sera Kadıgil kaç yaşında?

Saliha Sera Kadıgil, 29 Kasım 1984 doğumlu olduğuna göre şu anda 39 yaşındadır.

İpek Yezdani kimdir? Ne iş yapıyor? İpek Yezdani kimdir? Ne iş yapıyor?

Sera Kadıgil evli mi?

Sera Kadıgil, Tolga Sütlü ile evlidir.

Sera Kadıgil nereli?

Sera Kadıgil, İstanbul'da doğmuştur. Fakat aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

Sera Kadıgil ne iş yapıyor?

Sera Kadıgil, avukatlık yapmanın yanı sıra Türkiye İşçi Partisi milletvekili ve parti sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

Tolga Sütlü kimdir?

Tolga Sütlü, eğitim hayatına Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başladı ve ardından Sabancı Üniversitesi'nde Biyolojik Bilimler ve Biyomühendislik alanında lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nde Tıp Bilimleri üzerine yaptı ve 2012 yılında doktorasını aldı.

Akademik kariyerine Karolinska Enstitüsü'nde post-doktora araştırmacısı olarak adım atan Sütlü, daha sonra Sabancı Üniversitesi'nde araştırma grubu liderliği yaptı. 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde öğretim üyeliği görevine başladı ve 2023 yılından itibaren Acıbadem Üniversitesi'nde aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Araştırma alanları arasında immünoloji, kanser immünoterapisi ve biyoteknoloji yer alan Tolga Sütlü, kişiselleştirilmiş tıp, bağışıklık hücrelerinin genetik modifikasyonu ve monoklonal antikor üretimi konularında önemli çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca, 2016 yılından bu yana Türk İmmünoloji Derneği'nin yönetim kurulu üyeliğini de sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi