Ünlü gazeteci Sena Alkan gündeme geldi. Bu yazıda "Sena Alkan kimdir?", "Sena Alkan nereli?" ve "Sena Alkan evli mi?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Sena Alkan kimdir?

Sena Alkan Aktürk 5 Ekim 1990 tarihinde Sakarya'da doğmuştur. Eğitim hayatına Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili bölümünde başlamış ve eğitimini İngiltere'de sürdürmüştür. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerinde yetkin olan Sena Alkan Aktürk, kariyerine 2013 yılında Daily Sabah gazetesinde muhabirlik ve seyahat editörlüğü yaparak adım atmıştır.

Sena Alkan Aktürk, gazetecilik kariyerinde ATV ve A Haber kanallarında diplomasi muhabiri olarak görev yapmış, ardından CNN Türk ekranlarında çalışmıştır. Daha sonra Habertürk'e geçerek burada muhabirlik yapmış ve Hafta İçi Haber Hattı programını sunmaya başlamıştır.

Sena Alkan Kimdir

Sena Alkan nereli?

Sena Alkan, Sakarya'da dünyaya geldiğinden dolayı aslen Sakaryalı olduğu düşünülmektedir.

Sena Alkan evli mi?

Sena Alkan Aktürk, Avrupa Birliği Danışmanı Hüseyin Aktürk ile evlidir.

Sena Alkan Evli Mi

Sena Alkan'ın eşi Hüseyin Aktürk kimdir?

Hüseyin Aktürk, İzmir doğumlu bir profesyonel ve AB Akademi ile AB-ilan.com & gelbasla.com'un Yönetici Ortağıdır. Eğitim hayatına İzmir'de başlayan Aktürk, 2000 yılında Birleşik Dünya Kolejleri Bursu ile Güney Afrika'nın Swaziland Krallığı'ndaki Waterford Birleşik Dünya Koleji'nde lise öğrenimini tamamladı. 2003 yılında Davis Vakfı Bursu ile ABD'nin Colby Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler, İktisat ve İşletme okudu.

Erkan Kılıç kimdir? Neden görevden alındı? Erkan Kılıç kimdir? Neden görevden alındı?

Proje Yöneticisi olarak kariyerine Güney Afrika'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne bağlı Mpaka mülteci kampında başladı. Burada, 1994 Rwanda soykırımından kaçan mültecilerle bir yıl gönüllü çalıştı. Ayrıca, Güney Afrikalı sokak çocuklarına koruyucu aileler bulmayı amaçlayan SACRO Projesi'nde görev aldı. 2007 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nda “Türkiye’de Gençlik” konulu 2008 Ulusal İnsanı Gelişme Raporu’nun hazırlanmasına katkıda bulundu.

Türkiye'ye döndükten sonra, 2009 yılında Irak Yerel Seçimleri'nde Birleşmiş Milletler seçim gözlemcisi olarak görev yaptı. Türkiye'ye dönüşünde, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen İç Göç Entegrasyon Projesi’nde uzman olarak çalıştı. 2010 yılında AB Akademi Ltd. Şti.'yi kurarak, Türkiye'nin önde gelen vakıf, dernek ve üniversitelerine danışmanlık hizmeti sundu. AB Akademi, Proje Döngüsü Yönetimi eğitimleri konusunda Türkiye'de öncü bir kurum haline geldi ve 10 bine yakın kişiye eğitim verdi.

Aynı zamanda ab-ilan.com, Avrupa Birliği projeleri ve kariyer fırsatları konusunda Türkiye'nin en çok takip edilen (yıllık ortalama 1 milyon farklı kullanıcı ile) web sitelerinden biri oldu. Şu anda, Sınır Ötesi İşbirliği Programlarının Yürütülmesi Teknik Destek Projesi'nde ülke uzmanı olarak görev yapmaktadır. 2016 yılında AB Akademi, gelbasla.com markasıyla Özel İstihdam Bürosu olarak da faaliyet göstermektedir. Hüseyin Aktürk, aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Kurulu tarafından onaylı bir İş ve Meslek Danışmanı'dır.

Kaynak: Haber Merkezi