Semih Özbey, Malatya Ticaret Borsası eski başkanı Gürsel Özbey’in oğludur. 18 Eylül 2015 tarihinde PKK terör örgütü tarafından Tunceli-Erzincan karayolunda kaçırılmıştır. O zamandan itibaren ailesi, oğlunu kurtarmak için çeşitli girişimlerde bulunmuş, siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla temaslar kurarak durumu gündemde tutmaya çalışmıştır. Semih Özbey, 6 yıl boyunca alıkonulmuş ve 2021 yılında Gara bölgesinde yapılan bir operasyonda şehit olduğu duyurulmuştur.

Semih Özbey kimdir?

Semih Özbey, Malatya Ticaret Borsası eski başkanı Gürsel Özbey’in oğlu olarak bilinir. 18 Eylül 2015 tarihinde PKK terör örgütü tarafından kaçırılmıştır. O tarihte, Rize’deki birliğinden izinli olarak memleketi Malatya’ya dönerken Tunceli-Erzincan karayolunda alıkonmuştur.

Kaçırılmasının ardından ailesi, oğullarını kurtarmak için birçok girişimde bulunmuş; siyasi partilerle iletişim kurmuş, sivil toplum kuruluşlarından destek istemiştir. Özbey ailesi, konunun kamuoyunda duyulması için gazetecilere röportajlar vererek meselenin canlı tutulması adına büyük çaba sarf etmiştir. 2015 yılında kaçırılan diğer 12 kişinin aileleri de benzer mücadeleleri sürdürmüştür.

Semih Özbey’in ve diğer kaçırılan kişilerin durumu, 6 yıl sonra Gara bölgesinde 13 kişinin cansız bedenine ulaşılmasıyla trajik bir noktaya ulaşmıştır. Bu kişilerin arasında asker, polis ve sivil bireyler bulunmaktadır.

Necat Banaz kimdir? Neden vefat etti? Necat Banaz kimdir? Neden vefat etti?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı’nda 48 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bölgenin büyük ölçüde temizlendiğini açıklamıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda PKK tarafından kaçırılan 13 kişinin alçakça şehit edildiğini vurgulayarak, terör örgütüyle mücadeleye devam edeceklerini belirtmiştir.

Semih Özbey Kimdir

Semih Özbey nerede şehit oldu?

Semih Özbey, 18 Eylül 2015 tarihinde PKK terör örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra, 2021 yılında Gara bölgesinde bulunan operasyonlar sırasında şehit olmuştur. Olayın ardından, onun ve diğer 12 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Bu durum, terör örgütü ile mücadeledeki zorlukları ve kayıpları bir kez daha gündeme getirmiştir.

Semih Özbey kaç yaşındaydı?

Semih Özbey, 18 Eylül 2015'te kaçırıldığında 29 yaşındaydı. 2021'de Gara'da şehit olduğu düşünüldüğünde, toplamda 35 yaşında şehit olmuştur.

Semih Özbey şehit olduğunda evli miydi?

Semih Özbey'in evli olup olmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Semih Özbey kaç yıl esir kaldı?

Semih Özbey, 18 Eylül 2015 tarihinde kaçırıldıktan sonra yaklaşık 6 yıl esir kaldı. 2021 yılında Gara bölgesinde yapılan bir operasyonda şehit olduğu duyuruldu.

Kaynak: Haber Merkezi