Beşiktaş'ın genç golcüsü Semih Kılıçsoy Euro 2024 Avrupa Şampiyonası'nda yalnızca Hollanda maçının son dakikalarında A milli takım forması giyebildi.

A milli futbol takımının forvetsiz oynadığı turnuvada kulübede bekletilen genç yetenek Semih Kılıçsoy'un oyuna girmesi futbolseverler tarafından ilgiyle beklendi.

Cevdet Türkyolu kimdir? Neden gündemde? Cevdet Türkyolu kimdir? Neden gündemde?

Ancak A Milli teknik Direktörü Montella, Semih Kılıçsoy'u Hollanda maçının son dakikalarında oyuna almakla yetinerek, vatandaşların tepkisini aldı.

Peki Semih Kılıçsoy kimdir? Semih Kılıçsoy aslen nerelidir? Semih Kılıçsoy'un babası kimdir? İşte tüm bu sorular genç yeteneğin oyuna girmesini dört gözle bekleyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Biz de haberimizde Semih Kılıçsoy hakkında merak edilen, Semih Kılıçsoy hangi takımdan geldi, ailesi nereli, hangi takımda oynuyor gibi soruları okuyucularımız için derledik.

Semih Kılıçsoy Kimdir?

Beşiktaş'ın son maçlarında attığı goller ile büyük beğeni toplayan genç yetenek Semih Kılıçsoy ile ilgili bilgileri sizlere sunuyoruz. 

Semih Kilicsoy Kac Yasinda-1

Semih Kılıçsoy aslen nereli, kaç yaşında?

Semih Kılıçsoy, 18 Ağustos 2005 yılında İstanbul'da doğmuştur. Semih Kılıçsoy aslen Trabzon'un Araklı ilçesindendir. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde doğan genç futbolcu, Türk futbolunun geleceği parlak santraforlarından biri olarak Beşiktaş'ta forvet mevkisinde top koşturuyor. Semih Kılıçsoy, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncusu unvanına sahip oldu.

Semih Kılıçsoy hangi takımdan geldi, altyapıda nerede yetişti?

Futbol hayatına Gop Venüs altyapısında başlayan Semih Kılıçsoy, daha sonra 16 Ekim 2015'te Arnavutköy Yaylaspor altyapısına transfer oldu. 19 Şubat 2016'da Beşiktaş'a transfer olan genç yetenek, 21 Ekim 2021 tarihinde kulüple ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Bu sözleşme 2023 yılına kadar geçerli olacaktı, ancak 23 Aralık 2022 tarihinde sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı.

Semih Kılıçsoy, Beşiktaş'ın genç ve rezerv takımlarında gösterdiği performansla dikkat çekmiş ve üretken bir golcü olarak ön plana çıkmıştır. 2022-2023 sezonunda Beşiktaş 19 Yaş Altı Futbol Takımı ile başlayan genç futbolcu, U-19 Süper Ligi'nde çıktığı 17 maçta 18 gol kaydetmiştir.

Beşiktaş formasıyla Süper Lig'deki ilk maçına 26 Şubat 2023 tarihinde çıkarak, Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldıkları maçta sahne almıştır. 2023-2024 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Arnavutluk takımı KF Tirana'yı 3-1 yendikleri maçın 90+4. dakikasında attığı golle dikkatleri üzerine çekmiş ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncusu olmuştur.

Semih Kılıçsoy Millî Takım maçları ve golleri

Millî takım kariyerine Türkiye'nin alt yaş kategorilerinde forma giyerek başlayan Semih Kılıçsoy, sırasıyla U14, U15, U17 ve U19 millî takımlarında toplamda 27 maçta görev almış ve 21 gol kaydetmiştir. Bu başarılar, genç futbolcunun ulusal düzeyde de dikkate alınmasını sağlamıştır.

Semih Kilicsoy Babasi Nereli-1

Semih Kılıçsoy babası nereli?

Semih Kılıçsoy'un babası nereli sorusu futbolcunun memleketini öğrenmek isteyen vatandaşlar tarafından soruluyor. Semih Kılıçsoy babası Trabzon'un Araklı ilçesi Bifara köyündendir. İstanbul'da doğup büyüyen Semih Kılıçsoy'un memleketi Trabzon'dur. Beşiktaş altyapısında yetişmiş ve kısa sürede dikkat çeken performanslarıyla futbolseverlerin takdirini kazanmıştır. Trabzonspor taraftarları da Semih Kılıçsoy'u ilgiyle takip etmektedir.

Semih Kılıçsoy babası kimdir? Ne iş yapar?

Semih Kılıçsoy'un babasının ismi Şenol Kılıçsoy. İyi bir Trabzonspor taraftarı olan Şenol Kılıçsoy, oğlunun Beşiktaş'ta ve A Milli takımda forma giymesinden gurur duyuyor. Başarılı futbolcu Semih Kılıçsoy'un babası belediyede Zabıta Memuru olarak çalışmaktadır.

Semih Kılıçsoy'un ailesi önemli pay sahibi

Semih Kılıçsoy'un ailesi, annesi ve babası genç yeteneğin bu günlere gelmesinde önemli pay sahibi. Semih Kılıçsoy'a her zaman destek oldular. Semih Kılıçsoy'un annesi Aysel Kılıçsoy ve babası Şenol Kılıçsoy Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımların da Semih'e ilgi göstermesine rağmen tercihlerini Beşiktaş'tan yana kullandılar. 

Semih Kılıçsoy verdiği bir röportajda ailesi, annesi ve babası ile ilgili şu sözleri söyledi:

"Onlar benim en büyük destekçim. Her zaman arkamda durdular. Babam Fulya’ya gidip gelebilmem için araba aldı. Sırf beni antrenmana götürebilmek için vardiyasını değiştirip, gece çalışmaya başladı. Babam bana bu sezon 10-15 tane atarsın diyordu. Ben de baba yapma nasıl olacak? 4-5 atayım yeter diyordum. Annem maçlardan sonra arar, yarım saat konuşur, analiz yapar. Şunu şöyle yapsaydın, niye şu pozisyonda böyle yaptın? Bir tane daha atabilirdin der. Babam da maçtan önce arar, 'Bak iyi motive ol, şöyle oyna, böyle oyna' diye tarif eder. Ben de takılırım makara yaparım, 'Bana işimi öğretmeyin' diye. Bir gün alt gruplarda Beşiktaş ile maçtayız. Röveşataya kalktım rakibimde üzerime düştü. Biraz da sakatlandım. Annem her röveşata yaptığımda maçtan sonra kızar bana. 'Bir daha röveşata yapma' filan diye uyarıyor beni. Ben gözü pek davranırım annem de korkar tabi ben böyle olunca.”

Kaynak: Haber Merkezi