Yılmaz Doruk kimdir? Nereli, evli mi? Yılmaz Doruk kimdir? Nereli, evli mi?

Selçuk Şirin, Türk eğitimci ve akademisyendir. İstatistik ve davranış bilimi alanındaki uzmanlığıyla tanınır ve kalkınma ile eğitim ilişkisi konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeker. Şirin, New York Üniversitesi (NYU) Kültür ve İnsan Gelişimi Fakültesi'nde Uygulamalı Psikoloji bölümünde öğretim üyeliği yapmaktadır. Eğitimde yenilikçi yaklaşımları ve derinlemesine araştırmalarıyla tanınan Selçuk Şirin, akademik camiada önemli bir isimdir.

Selçuk Şirin kimdir?

1969 yılında Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Yiğitkonağı köyünde doğan Selçuk Şirin, eğitim hayatına babasının öğretmenlik yaptığı köy okulunda başladı. Lise eğitimini Göle’de tamamladıktan sonra, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yükseköğrenim gördü ve 1991 yılında mezun oldu.

Eğitim yolculuğunu uluslararası boyuta taşıyan Şirin, 1996-1998 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile ABD’ye giderek New York Eyalet Üniversitesi’nde (SUNY Albany) Psikolojik Danışmanlık alanında yüksek lisans yaptı. 1998’de mezun olduktan sonra, Boston Koleji’nde Uygulamalı Gelişim ve Eğitim Psikolojisi alanında doktora derecesi aldı ve 2003 yılında bu alanda uzmanlaştı.

Selçuk Şirin Kimdir

Amerika’da akademik kariyerine devam eden Şirin, New York’taki göçmen çocuklar, ABD’deki Müslüman gençlik ve Türkiye ile Norveç’teki mülteciler üzerine önemli araştırmalar yaptı. 2005 yılından itibaren New York Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmaya başladı ve burada New York Üniversitesi-Şirin Araştırma Laboratuvarı’nda yüze yakın bilimsel yayın gerçekleştirdi. Ayrıca, 2014-2016 yılları arasında ABD Ulusal Bilimler Akademisi Çocuk Genç ve Aile Komisyonu’na seçildi.

Selçuk Şirin, akademik çalışmalarının yanı sıra geniş kitlelere hitap eden projelere de imza attı. Üç Türkçe ve bir İngilizce kitap yayımladı, çocuklara yönelik pek çok alıştırma kitabı hazırladı. 2014-2018 yılları arasında Türkiye’de Hürriyet gazetesinde köşe yazıları yazdı. 2016 yılında İstanbul’da TED Konferansı’nda yaptığı konuşma, Türkiye’nin mülteci çocuklara yatırım yapma gerekliliğine dikkat çekti ve bu konuşma Türkiye’de tanınmasını sağladı. 2017’de New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu’nda mülteci çocuklar üzerine yaptığı bir saatlik konuşma, ABD basınında geniş yankı uyandırdı.

2015 yılında çocuklara bilgisayar oyunları aracılığıyla dil becerisi, kodlama ve zihinsel yönetim gibi önemli beceriler kazandırmayı hedefleyen Umut Projesi’ni başlattı. Bu proje sayesinde 2018 yılında Jacobs Vakfı Sosyal Girişimcilik Ödülü’nü kazandı. Ayrıca, Türkiye’de evinde kitap bulunmayan 1 milyon çocuğu kitapla buluşturmayı amaçlayan “1 Milyon Kitap” projesini 2019 yılında hayata geçirdi.

Selçuk Şirin’in akademik ve sosyal projelerdeki başarıları, onun eğitim ve sosyal girişimcilik alanındaki etkisini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

Selçuk Şirin nereli?

Selçuk Şirin, 1969 yılında günümüz Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı Yiğitkonağı köyünde doğmuştur. Bu nedenle aslen Ardahan'lı olduğu düşünülmektedir.

Selçuk Şirin kaç yaşında?

Selçuk Şirin, 1969 yılında doğmuştur. Buna göre 2024 yılı itibarıyla 55 yaşındadır.

Selçuk Şirin Ne Mezunu

Selçuk Şirin ne mezunu?

Selçuk Şirin, yüksek öğrenimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi'nde tamamlamıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra ABD'ye giderek New York Eyalet Üniversitesi'nde Psikolojik Danışmanlık alanında yüksek lisans yapmış ve Boston Koleji'nde Uygulamalı Gelişim ve Eğitim Psikolojisi alanında doktora derecesi almıştır.

Kaynak: Haber Merkezi