Antalya'da yaşayan Serpil Yahşi, 14 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından evinden ayrılmak zorunda kaldı. Teomanpaşa Mahallesi’nde ikamet eden Yahşi, evindeki büyük hasar nedeniyle kiralık bir daireye taşındı. Yaşanan felaket sonrası duvarlarda çatlaklar oluştuğunu ve zemin seviyesinin yükseldiğini belirten Yahşi, “Şu an her yerden elim kolum bağlı, kirada oturuyorum. Mağdurum” ifadelerini kullandı.

Serpil Yahşi, 10 yıl önce kredi ile satın aldığı evde, 14 Şubat’a kadar herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti. Sel sırasında evine yaklaşık 60 santim su girdiğini belirten Yahşi, “Su ertesi gün kendiliğinden çekildi, ama eve döndüğümüzde her şeyin yarıldığını gördük. Çevreden gelen müteahhitler, zeminde boşalma olduğunu söyledi. Bu durumun çok tehlikeli olduğunu belirttiler ve evin deprem riski taşıdığını söylediler” dedi.

Yahşi, selin üzerinden geçen 7,5 ay boyunca hiçbir önlem alınmadığını ve binanın durumu kötüleştikçe kötüleştiğini belirtti. “Tadilat yapmak istiyorum, ama izin verilmiyor. Belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında bir kargaşa var. Ben de dava açtım, ama müteahhit hâlâ bizi oyalıyor” dedi.

Yahşi, evin zemininde yapılan incelemelerin yanlış yapıldığını ve dolgu sisteminin yeterli olmadığını gösterdiğini dile getirerek, “Müteahhit sağlam yaptığını savunuyor ama evin durumu ortada. Şiddetli yağmurda yıkılma riski olduğunu söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Miniklerden İtfaiyeye Ziyaret: Ahmet'in Hayali İtfaiyeci Olmak Miniklerden İtfaiyeye Ziyaret: Ahmet'in Hayali İtfaiyeci Olmak

Serpil Yahşi, sel felaketi sonrasında yaşadığı kaybın ne denli büyük olduğunu aktararak, “Evin içindeki her şeyi çöpe attım. 12 bin TL’ye kiraladığım yeni evde yeni bir başlangıç yapmak zorunda kaldım, ama burası asla benim evim gibi değil” dedi. 

Yahşi, tek isteğinin resmi kurumların evini incelemesi olduğunu vurgulayarak, “Bina içinde kaymalar olduğunu belirtiyorum, ama kimse buna kulak asmıyor. Artık devletimizden yardım bekliyorum” dedi. 

Evinin durumunun her geçen gün kötüleştiğini belirten Yahşi, yaşadığı tüm bu zorlukların yanı sıra hayalindeki evin artık ona ait olmadığını, geçmişteki hatıralarının da suyla birlikte gittiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı