Yusuf Çelik 15 Temmuz darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında şehit olan Yusuf Çelik, cesaretiyle Türk milletinin kalbinde yer etti. O gün Türkiye için kara bir gün olmasının yanı sıra kahramanlarıyla ve vatan millet sevgisiyle dolup taşan bir gün oldu. Birçok vatandaşımız gibi Yusuf Çelik'de bu olaylar sırasında şehit düştü.

Yusuf Çelik Kimdir?

Şehit Yusuf Çelik, 46 yaşında, evli ve üç kız babasıydı. 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi haberini alır almaz evden çıkarak vatanına sahip çıkmak için yola koyuldu. Eşi Hülya Hanım, gece boyunca kendisinden haber alamadı. Ertesi gün, kullandığı araç Genelkurmay Başkanlığı civarında bulundu. Yusuf, Genelkurmay’ın önüne ilk gidenler arasında yer aldı ve tankların önüne yatarak direniş gösterdi.

Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Vurulduktan sonra vatandaşlar tarafından güvenli bir bölgeye alındı, ancak burada şehit oldu. Cenazesi, Ramazan Bayramı öncesinde ziyarette bulunduğu ve “Burası bize uygun” diyerek gömülmek istediğini belirttiği memleketi Çankırı’nın Tüney köyünde toprağa verildi. Yusuf Çelik’in fedakarlığı ve vatanseverliği, Türk milletinin gönlünde sonsuza dek yaşayacak.
 

Kaynak: Berkay Tozlu