Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin 6 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan’ın ailesi, şehidin kabrinin bulunduğu Hamitler Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehidin ölüm yıl dönümünde, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de acılı aileyi desteklemek amacıyla törene katıldı. Törende dualar okunarak, şehidin anısı yad edildi. Baba Niyazi Çelikcan, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, oğlunun vatan ve millet uğruna canını feda ettiğini belirterek, "Oğlumun vatan sevgisi ile dolu olduğunu biliyorduk. Bizler de onun yolunda gitmek zorundayız. 9 yıl geçti ama acımız her geçen gün taze kalıyor" dedi.

Baba Çelikcan, PKK'nın terör eylemlerine devam ettiğini belirterek, yapılan operasyonların terör örgütünün kökünü kazıyacağına dair umudunu dile getirdi. Çelikcan, teröristlerin ülke ekmeğini yediğini ve ülkeye zarar verdiğini vurgulayarak, "Bu teröristler yüzünden her gün acı çekiyoruz. Hem ülkemizi hem de evlatlarımızı hedef alıyorlar. Bizim temennimiz, PKK'nın kökünün kazınmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Lideri ile Toplantı Sonrası Erdoğan'dan Kandil Hediyesi Bosna Hersek Lideri ile Toplantı Sonrası Erdoğan'dan Kandil Hediyesi

Ayrıca, Van Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın geçmişteki açıklamalarına atıfta bulunan Çelikcan, Zeydan'ın "PKK, Türkiye’yi tükürüğüyle boğar" sözlerini hatırlatarak, böyle bir kişinin şu an belediye başkanı olarak görev yapmasına tepki gösterdi. "Bu tür insanlar görevde olduğu sürece PKK’nın eylemleri devam eder" diyen Çelikcan, devletin güvenlik görevlerinin terörle mücadelede önemli olduğunu ve kendisinin vatanı için her zaman hazır olduğunu belirtti. "Bizler, vatanımızı ve bayrağımızı asla bırakmayacağız. 70 yaşındayım ama vatanım için her zaman mücadeleye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı