Ilgaz’a Yılın İlk Karı Düştü: Kış Sezonu Heyecanı Başladı! Ilgaz’a Yılın İlk Karı Düştü: Kış Sezonu Heyecanı Başladı!

ÖZELHABER/ 2023 yılının Kasım ayında, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Çankırı Ilgaz Sağırlar Köyü'nde düzenlenen törende, Şehit J. Onbaşı Faruk Erarslanoğlu anısına hatıra ormanına fidan dikilmişti. Protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende, şehit Faruk Erarslanoğlu'nun babası Şaban Erarslanoğlu, yetkililerden köye bir çeşme ve kamelya yapılmasını talep etmişti.

Ancak, aradan geçen süreye rağmen şehidin anısına yapılması planlanan kamelya ve çeşme için herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Sağırlar Köyü Muhtarı'ndan edindiğimiz bilgilere göre, o günden bugüne kamelya ve çeşme projesiyle ilgili herhangi bir adım atılmadı. Şehit babası Şaban Erarslanoğlu’nun bu mütevazı talebi, köy halkı ve şehit ailesi tarafından büyük bir özlemle bekleniyor.

Şehit Faruk Erarslanoğlu’nun anısına verilen sözün tutulmaması, köy sakinleri arasında üzüntüye neden olurken, şehidin ailesi de bu sembolik ve anlamlı hatıranın bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Sağırlar Köyü’nde fidan dikimi ile başlayan süreçte şehit anısına yapılacak bu tür projelerin hızlandırılması ve şehit ailesinin taleplerinin karşılanması bekleniyor.

Kaynak: Berkay Tozlu