ÖZEL HABER/ Çankırı’nın Lezzet Durağı Derya Lokantası Sefer Usta’nın Yeri esnafı Atakan Usta Çankırı Haber mikrofonlarına konuştu. 

“38 yıldır Sefer Usta’nın yanındayım”
Sefer Usta’nın Yeri Derya Lokantası Esnafı Atakan Usta kendisini tanıtması istendiğinde, “Merhaba ilk önce Çankırı Haber Çankırı'mızın sesi olarak hoşgeldiniz diyorum. Atakan Usta Sefer Usta’nın yetiştirdiği kalfalardan birisidir, 38 senedir yanındayım. Mesleğimde 38’inci senemdeyim, evliyim, 2 çocuk 1 torun sahibiyim.” şeklinde kendisini tanıttı.  

“Lezzet olayı üst seviyededir”
Atakan Usta ‘Menünüzde neler var?’ sorusuna ise, “Menümüzde çeşidimiz boldur. Yöresel yemek sarımsaklı ettir. Ayrıyetten Çankırı yaren güveci, coğrafi işareti alınmış yaren çorbası, yöresel yumurta tatlısı, bamya çorbası, meşhur kuru fasulyesi, kuzu tandır, kaburga incik, çoban kavurması, tas kebabı, ekşili köftesi… Çorba çeşitleri; yaren çorbası, paça işkembe mercimek atom klasik bir esnaf lokantası ama lezzet olayı üst seviyededir.” şeklinde yanıt verdi. 

Kırgızistan asgari ücret 2024 – yaşam maliyeti Kırgızistan asgari ücret 2024 – yaşam maliyeti

Röportajın ilerleyen dakikalarında Atakan Usta’ya, gelen misafirlerden geri dönüşlerin nasıl olduğu sorulduğunda Atakan Usta, “Geri dönüşler tabi güzel, güzel anılarımız mutlaka oldu çokça olmuştur ve çok da memnun kalıyorlar. İlk önce gelen misafirlerimiz Derya Sofrası olarak çok büyük bir mekan bekliyorlar ama öyle büyük bir mekanımız yok. Gönüllerin en büyük mekanındayız ama yer olarak küçük yerdeyiz. Gelen misafirlerimiz ilk önce sıra beklemek zorunda kalıyorlar yoğun saatlerde olduğu için. 5-10 dakika sıra bekliyorlar makam mevkisi ne olursa olsun. Müşteri ayrımı yapılmaz burada, gelen misafir ayrımı yapmam. Kim ilk önce geldiyse o geliyor içeri. Hava güzelse dışarı da alabiliyorum. Misafirlerimiz Çankırıya geldiği zaman bu yemekleri tattıktan sonra en kısa sürede bir şekilde yollarını düşürüyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Bu kez Atakan Usta’ya yöresel sarımsaklı et sorulduğunda Atakan Usta, “Sarımsaklı et tam tarihçesi bilinmese de 3 asırlık olduğu söyleniyor. İçinde yağsız kuşbaşı eti, soyulmamış sarımsağın zarı, arpacık soğan, salça ve tereyağı vardır. Çankırı’nın yöresel yemeğidir.” cevabını verdi

Çankırı’ya kazandırdıkları diğer lezzetlerin de yöresel yumurta tatlısı ve et haşlaması olduğunu belirten Atakan Usta, gelenlerin bu lezzet lokantasını nasıl bulacağı sorusuna “Efendim şu an imkanlardan yararlanarak Google’a girdiği zaman adrese teslim yapıyorlar.” cevabını verince Çankırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat, lokantanın halk arasında ‘Büyük Cami’ olarak bilinen Sultan Süleyman Camii’nin hemen yanında olduklarını belirtti. 

Atakan Usta son olarak, “Sağlık ve sıhhatler dilerim, Çankırı’mıza sahip çıkalım efendim.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Muhabir: Şulenaz Durlanık