Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 7 ayında vatandaşlardan gelen talepler, şikayetler ve arıza bildirimlerine hızlı çözümler üreterek, toplamda 27 bin 359 müracaatı neticelendirdi.

Nemrut Krater Gölü'nde boz ayı sürüsü görüntülendi Nemrut Krater Gölü'nde boz ayı sürüsü görüntülendi

SASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu arıtma tesislerinden şebeke hattı yenilemesine, abone işlerinden terfi merkezleri ve kanalizasyona kadar ilçelerdeki altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 7/24 çalışma prensibiyle hareket eden SASKİ ekipleri, vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri anında değerlendirerek müdahalede bulunuyor.

2024 yılının ilk 7 ayında SASKİ’ye Alo 185 SASKİ Çağrı Merkezi ve Alo 153 Kent Yönetim Merkezi üzerinden yapılan başvuruların 19 bin 593’ü içme suyu, 7 bin 766’sı ise kanalizasyon sorunlarıyla ilgiliydi. Bu başvuruların en yoğun olduğu ilçeler Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy oldu. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, bu ilçelerde sırasıyla 5 bin 341, 5 bin 166, 5 bin 32 ve 4 bin 54 başvuru aldı. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ise Atakum’da 2 bin 768, Canik’te 983, İlkadım’da 2 bin 830 ve Tekkeköy’de bin 185 başvuruyu değerlendirdi.

Vatandaşların taleplerine hızlı ve etkili çözümler sunan SASKİ ekipleri, bu süreçte karşılaşılan arızaları da anında gidererek başvuru sahiplerini bilgilendirdi. SASKİ, altyapı hizmetlerinin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sürdürülmesi için çalışmalarına aynı özveriyle devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı