Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde insan hayatını korumak ve muhtemel faciaları önlemek amacıyla çelik bariyer montajı çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin en kritik ve tehlikeli güzergahlarına yapılan bu uygulama, özellikle ulaşım güvenliğini artırma hedefiyle hayata geçiriliyor. 2024 yılı itibarıyla şehrin dört bir yanında toplamda 4 bin metre çelik bariyer montajı gerçekleştirildiği bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOLBAK), riskli bölgelerde çelik bariyer montajı yaparak araçların yolda kalmasını ve dolayısıyla yaşanabilecek can ve mal kayıplarını önlemeyi amaçlıyor. Uçurum kenarlarından geçen ve çevresel yapı itibarıyla tehlike arz eden noktalara çelik bariyerlerin yerleştirilmesiyle sürücülerin güvenli yolculuk yapmaları sağlanıyor.

2024 yılının 10 ayında hız kazanan bu uygulama, Sakarya'nın en ücra köşelerinde bile hayata geçirilerek, sürücülerin güvenliğini artırmayı hedefliyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bu yıl şehir merkezi ve 16 ilçede toplamda 4 bin metrelik çelik bariyer montajı yapıldığı ve mevcut uygulama uzunluğunun 22 bin metreye ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, “Şehir genelinde yürütülen yol bakım, onarım ve trafik güvenliği uygulamalarımız 2024 yılı içinde aralıksız devam etti. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için başlattığımız çelik oto korkuluk montajında 2024 yılı hedefini tamamlayarak önemli bir noktaya ulaştık. Trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilerek sürücülerin can güvenliğinin sağlanmasını hedefliyoruz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle hem şehir içi hem de kırsal alanlardaki ulaşım güvenliğini artırmayı hedefliyor. Sürücüler, çevresi çelik ile çevrilen yollarda daha güvenli ve rahat yolculuk yapma imkânına kavuşmuş durumda. Belediye, bu çalışmalarıyla birlikte Sakarya'nın ulaşım altyapısını güçlendirmeyi ve vatandaşların güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

AFAD Verilerine Göre Sivas’ta 4.7'lik Deprem Meydana Geldi AFAD Verilerine Göre Sivas’ta 4.7'lik Deprem Meydana Geldi

Gelecek dönemde de benzer projelerin devam edeceği ve yol bakım ile güvenlik uygulamalarının süreceği belirtildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür çalışmalarla, şehirdeki trafik kazalarının azaltılmasına yönelik önemli adımlar attığı ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı