Savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayisinde stratejik öneme sahip yüksek teknolojili ürünlerin sergileneceği SAHA EXPO 2024, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Bu yılki fuara, 120 ülkeden üst düzey katılımlar bekleniyor. 150 binden fazla ziyaretçinin ağırlandığı etkinlikte, 2 milyar dolardan fazla ekonomik değer oluşturulması hedefleniyor.

“Teknolojiye Hükmet, Geleceği Şekillendir” temasıyla gerçekleştirilecek fuarda, KIZILELMA, AKINCI ve AKSUNGUR gibi ana platformların yanı sıra çok sayıda yerli ve milli ürün sergilenecek. Türk savunma sanayisi, uluslararası arenada önemli bir yer edinmek için güçlü bir katılım gösteriyor.

SAHA EXPO, bin 200’den fazla firma ve 29 üniversite ile Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul organizasyonuyla hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, birçok bakanlık ve kamu kurumunun desteğiyle gerçekleştirilecek olan fuarda, 312 resmi heyet yer alacak. İçinde bir Başbakan ve 14 Savunma Bakanı’nın bulunduğu bu heyet, savunma sanayii ihracatını artırmak ve yeni iş birlikleri kurmak için önemli bir fırsat sunuyor.

Fuar süresince, B2B görüşmeler, ulusal ve uluslararası paneller, ürün lansmanları ve imza törenleri düzenlenecek. Ayrıca, yerli üretim harp gemileri ve insansız deniz araçları Sarayburnu ve Ataköy limanlarında sergilenecek. 

Amasya’da yangın felaketi: Üç ev kül oldu Amasya’da yangın felaketi: Üç ev kül oldu

Yerli Savunma Sanayi'nin en yeni silahları ve teknolojilerinin tanıtılacağı SAHA EXPO 2024, ayrıca yapay zeka destekli SAHA Match platformu ile katılımcılara bağlantı ve iş birliği kurma imkanı sunacak. Fuar boyunca 300'den fazla ürün lansmanı ve 200'den fazla sözleşme imzalanması bekleniyor. Türk savunma sanayisi, bu etkinlikle dünya genelindeki yerini daha da sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı